.png)
Decembar u Srbiji nije samo mesec u kalendaru; to je gastronomski maraton. Od Svetog Nikole, preko katoličkog Božića, Nove godine, pa sve do Svetog Jovana – naši stomaci su na prvoj liniji fronta.
Svi znamo taj scenario: obučete onu savršenu haljinu koja vam stoji "kao salivena". Osećate se moćno. Odlazite na Slavu. Dočeka vas "sveto trojstvo" srpske trpeze: pečenje, ruska salata (sa mnogo majoneza) i domaća rakija ili vino.
Tri sata kasnije? Haljina vas steže kao oklop, stomak je naduven kao balon, a u glavi već osećate pulsiranje koje najavljuje sutrašnju katastrofu. Kajanje? Prisutno. Rešenje? Obično posežemo za sodom bikarbonom ili lekovima, ali tada je već kasno. Šteta je načinjena.
Ali, šta ako vam kažemo da postoji preventivni ritual? Tajna koja dolazi iz ruske narodne medicine, koju tamošnji doktori često preporučuju kao "štit" za jetru i želudac pre teških gozbi.
Nije reč o skupim preparatima. Reč je o napitku koji možete napraviti u svojoj kuhinji za manje od 5 minuta, a koji nazivaju "Zlatna voda".
U ovom tekstu otkrivamo vam recept, nauku koja stoji iza njega, i kompletan protokol kako da preživite sezonu slava bez grama viška i bez teške glave.