Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Muškarci otkrivaju: Ovo su stvari koje mrzimo kod žena (ali samo malo!)

  • Mesečni horoskop za oktobar 2025: Od harmonije do intenziteta

  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

  • Jesenji manikir trendovi rezervisani za oktobar

Recepti

Italijanska rapsodija - večera za dvoje

talijanska kuhinja nije samo hrana, već i umetnost uživanja u životu, ljubavi i jednostavnosti. Nežan miris bosiljka, bogatstvo paradajza i mekoća sveže paste stvaraju mediteransku čaroliju koja vas u trenu transportuje na obalu Italije. Ne morate putovati da biste doživeli to iskustvo. Pripremite sebi i voljenoj osobi intimno gastro putovanje u toplini svog doma.

Ovo je vodič za stvaranje nezaboravne večeri.

 

Stvaranje atmosfere: Miris i melodija Italije

Prava italijanska večera počinje mnogo pre nego što se hrana nađe na stolu. Stvorite ugođaj. Prigušite svetla, upalite mirisne sveće s notom vanile ili citrusa i pustite laganu, italijansku muziku u pozadini. Na stolu neka se nađu sveže cveće ili samo nekoliko grana masline, zajedno s jednostavnim, belim tanjirima. Vaša kuhinja će postati centar romantike, a vi ćete se osećati kao da ste u malom restoranu u Rimu.

Pinterest

Jelovnik: Rapsodija ukusa

Za ovu priliku, biramo jelovnik koji je istovremeno elegantan i jednostavan za pripremu, dajući vam dovoljno vremena da uživate u zajedničkim trenucima.

Predjelo: Brusketa s paradajzom i bosiljkom

Ovo je klasično predjelo koje se brzo sprema, a savršeno otvara apetit.

Isecite kriške hleba (baget je idealan) i blago ih tostirajte.

Dok su još tople, istrljajte ih čenom belog luka, pa prelijte s malo maslinovog ulja.

Na kraju, poređajte sitno seckani paradajz začinjen solju, biberom, origanom i listovima svežeg bosiljka.

Poslužite odmah.

Glavno jelo: Pasta s piletinom i kremastim sosom od spanaća

Bogat i kremast ukus ovog jela savršeno se slaže sa toplom atmosferom.

Pileće belo meso isecite na kockice i propržite na maslinovom ulju dok ne porumeni.

Dodajte seckani beli luk i spanać, pa kratko dinstajte.

Ulijte 200 ml pavlake za kuvanje, začinite solju, biberom i origanom, pa kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.

Skuvajte pastu po uputstvu s pakovanja, ocedite je i pomešajte sa gotovim sosom.

Poslužite toplo, posuto rendanim parmezanom.

Uz pastu poslužite rashlađeno belo vino, poput sauvignon blanca ili chardonnaya, koje će svojom svežinom savršeno upotpuniti kremasti sos.

Za slatki kraj: Lako, ali nezaboravno

Ne opterećujte se teškim desertima. Pustite da vas zavede slatki kraj koji će zaokružiti ovo kulinarsko putovanje.

Voćna salata sa medom i orasima

Jednostavnost je ključna. Pomešajte kockice breskve, jagoda, borovnica ili sezonskog voća po izboru. Prelijte s malo meda, pospite seckanim orasima i svežom nanom. Ovo je desert koji je lagan, osvežavajući i ostavlja savršen ukus.

Buon appetito! Neka vam ova italijanska rapsodija pruži nezaboravne trenutke ispunjene ljubavlju i uživanjem.

03.09.2025 19:32
 

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop: 20.10. - 26.10.2025.

  • Od kaubojskih čizama do robusnog chunky stila – Ovo su modeli koji dominiraju jesen/zima 2025.

  • Jesenji manikir trendovi rezervisani za oktobar

  • Bez griže savesti: Puding za decu od prirodnih sastojaka (Brz, hranljiv i bez šećera)

  • Pink radni dan – 24. oktobar

  • IKEA lansirala SANDLÖPARE - kolekciju za decu inspirisanu afričkom savanom

  • Otkrivamo šta se zaista pilo na Nedelji mode u Parizu – i nije šampanjac!

  • Istraživanje: veza gojaznosti i obolevanja

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up