Da li ste spremni za slatko poslepodne? Da li ste u potrazi za receptom slatkim kao mamini slatkiši i topao zagrljaj? Obradujte svoje voljene uz naš recept, odnosno uz sočne šarene kiflice punjene kremom ili domaćim džemom- birajte sami. Slatkiš će pokrenuti sva čula i vratiti vas svojim ukusom u detinjstvo.
Recept je u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: Čokoladno srce- savršen poklon za Dan zaljubljenih!
Potrebni sastojci:
- krem ili džem po želji
- 850gr brašna
- jedan limun
- 500gr šećera
- 1 kvasac
- 1 prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 3 jaja
- 25dl ulja
- 2 kašike griza
- 50gr kakaa
- 250ml mleka
Način pripreme:
Umutite tri jaja i pomešajte sa praškom za pecivo, uljem , sa dve kašike griza, dodajte kvasac i mleko.
Lagano u smesu dodajte brašno postepeno tako da dobijete testastu smesu koja se ne lepi za prste.
Dobijeno testo podelite na dva dela, u jedan deo testa dodajte 50gr kakaa i dobro izmešajte.
Zatim dve polovine podelite na još dve, tako da dobijete četri loptice.
Loptice od testa razvucite u oblik kruga, nalik na testo za picu.
Zatim uzmite belu koru i spustite je na crnu smesu od testa, isto ponovite sa ostatkom testa.
Dobijeno kružno testo isecite na trouglove poput pice, potrebno je od napraviti od jednog testa 10 trouglova.
Trouglove premažite kremom ili željenim džemom i urolajte u kiflicu.
Pecite na 180 stepeni narednih 20 minuta.
Za to vreme potrebno je napraviti preliv od 1,2l vode koja se zagreje na tihoj vatri i pre nego što počne da vri pomeša sa 500gr šećera.
Lagano mešajte smesu sve dok se šećer ne istopi, dodajte sok od jednog limuna.
Kada kiflice budu pečene prelijte ih slatkom smesom.
Uživajte!
NAJPOPULARNIJI Komentari