Nakon januarskog prazničnog ludila i uživanja u različitim đakonija februar smo rezervisali za nešto zdravije obroke, ali to ne znači da smo se u potpunosti odrekle slatkiša. Nama su neodoljive slatke pice čije je testo premazano kremom a tim su na testo posute šarene bombonice, izrendana čokolada i šlag. Ovog puta rešile smo da se počastimo zdravom varijantaom i izabrale smo voćnu picu!
Otkrivamo vam recept u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: Francuska svilena pita!
Potrebni sastojci:
Kora za slatku picu:
- 200gr brašna
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašika praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100gr margarina, otopljenog
- 1 jaje
Preliv:
- 200gr krem sira
- 40gr margarina
- 100gr šećera u prahu
- voće po želji
Način pripreme:
U posudi umutite brašno, prašak za pecivo i kukuruzni skrob, dodajte i soli po želj.
Mikserom izmutite jaje margarin pa pomešajte sa suvim sastojcima, dodajte lagano toplu vodu tako da dobijete smesu koja se lako mesi prstima.
Zatim je podelite u dve lopte, kako bi dobili dva testa za picu.
Razvucite u oblik kruga ili kocke, po želji!
Pecite narednih 15minuta u rerni, na tempeaturi od 180 stepeni.
Pomešajte krem sir i rastopljeni margarin, premažite kore.
Iseckajte omiljeno voće i postavite na koru i ako želite pospite šećerom.
Javite nam utiske!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari