Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

Recepti

Recept za TART od PARADAJZA, koji sigurno postaje jedno od vaših OMILJENIH jela

Foto: www.purewow.com

Zamislite jelo koje je ukusno, slano, hrskavo i osvežava!

Upravo je takav tart od paradajza čiji recept danas delimo s vama.

Obožavaćete da ga jedete uz gotovo svaki obrok jer je vrlo lagan i uživaćete u svakom zalogaju.

NE PROPUSTITE: Ukusno i osvežavajuće: brusketi sa breskvama

Neophodni sastojci za 7 parčeta:

- 3 paradajza srenje veličine isečena na tanke šnite,

- 2 lista smrznutog lisnatog testa,

- 100g rikota sira,

- 1 jaje,

- čen belog luka, ignječenog,

- kašičica origana,

- malo peršuna i bosiljka,

-soli i bibera.

Foto: www.ezrapoundcake.com

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a u pleh stavite papir za pečenje..

U međuvremenu pripremite paradajz tako što ćete šnite poređati na nekoliko slojeva papirnog ubrusa. Preko poređanog paradajza ponovo stavite nekoliko slojeva ubrusa. Ovo je važno da bi se upio sok iz paradajza i da bi se pri pečenju sprečilo curenje po tartu.

Pripremite lisnato testo tako što ćete ga odlediti, a zatim na pobrašnjenoj površini pređite preko njih oklagijom nekoliko puta.

Stavite testo u pleh za tart i pstima podignite ivice kako bi punjenje ostalo unutar testa. Ukoliko nemate pleh za tart ponađite što plići pleh.

Možete i isceći krajeve 2-3cm široke, pa ih pomoću malo vode zalepiti na proavougaonik sa kog ste isekli ivice i postaviti ih tako da stoje uspravno.

Foot: www.ocado.com

Došao je red na fil!

Umutite jaje u posudi, pa dodajte rikotu, peršun, bosiljak, beli luk i origano.

Sipajte fil na testo tako da dođe do vrha stranica, ne sme ići preko.

Preko fila poređajte pripremljene šnite paradajza. Ukoliko ste pronašli žuti, zeleni i crveni paradajz tart će izgledati zanimljivije, ail i samo crvena varijanta je uredu!

Preko njih, po ukusu, dodajte soli i bibera.

Pecite na 200 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-30 minuta, odsnosno, dok testo ne porumeni.

Služite toplo.

NE PROPUSTITE: Zdrav doručak: galete bez glutena

Sigurno smo da ćete uživati u ovom tartu!

Možete vi to same!

Izvor: www.purewow.com

 

 

31.07.2021 16:57
 

Ne propustite

  • Voćni TART bez PEČENJA (video recept)

  • Recept za čokoladni tart sa lešnicima

  • Recept za domaće njoke u sosu od paradajza

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

  • Ljudi rođeni u julu: Razotkrivanje ličnosti, karijere i dubokih emocija

  • Šta nam poručuju bolovi iz ugla emocija? Razumevanje telesnih signala

  • Kako šminka preživljava 40+ stepeni: Letnji mejkap trikovi za postojanost

  • Lubenica: slatki dar leta za vaše zdravlje

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

PREUKUSNO: mini TART sa jabukama i višnjama

Ukusno, slatko i hrskavo samo su tri od mnoštva divnih reči kojim se može opisati ova poslastica. Reč je o nečemu što...
Scroll up