Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

PREUKUSNO: mini TART sa jabukama i višnjama

Ukusno, slatko i hrskavo samo su tri od mnoštva divnih reči kojim se može opisati ova poslastica.

Reč je o nečemu što je između danskog peciva i tarta, pa ćemo ga nazvati mini tart.

Jabuke i višnje daju poseban šmek, pa pogledajte kako i vi da napravite nešto ovako lepo.

NE PROPUSTITE: Najbrži recept za čoko - moko tortu

Potrebni sastojci:

- 1 ili 2 veće jabuke, što hrskavije moguće

- 100g putera koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi

- 2 do 3 kašike žutog šećera

- kašika kukuruznog skroba

- cimet

 - šolja prethodno skuvanih višanja u vodi sa malo šećera, odnosno sos od višanja

- 50g krem sira, neslanog

- 2 do 3 kašike sitnog šećera

- pola kašičice ekstrakta vanile

 - pakovanje smrznutog lisnatog testa

- 1 jaje

- 40g brašna

- 50g kristal šećera

Način pripreme:

Izvadite zaleđeno lisnato testo i ostavite da se otopi.

Zagrejte rernu na 190 stepeni.

U međuvremenu, pripremite jabuke tako što ćete ih oljuštiti i iseći na male komade.

Stavite ih u šerpu i dodajte malo vode, a zatim dodajte puter, cimet i žuti šećer.

Mešajte na vatri dok jabuke ne smekšaju, ali ne bi trebalo ni da napravite pire. Na kraju dodajte kukuruzni skrob.

Sos od višanja pripremite tako što ćete ih skuvati u malo vode sa malo šećera ili kupite gotov sos.

Priprema krem punjenja:

Pomešajte krem sir sa sitnim šećerom i vanilom.

Pospite brašno po lisnatom testu i nožem podelite testno na 9 jednakih delova.

Umutite jaje, pa premažite svaki od delova sa obe strane.

Zatim, u tanjir stavite kristal šećer pa umočite jednu stranu teska tako da se šećer zalepi za njega.

NE PROPUSTITE: Recept za domaće krofne

Kako na koji deo nanesete šećer stavljajte ga u pleh u kom je već namešten papir za pečenje, tako da strana sa šećerom bude od gore.

Kada poređate sve delove, nanesite kašičicu krema, pa od gore kašičicu pirea od jabuke ili sosa od višanja. Raspodelite kako vi želite.

Nemojte preterivati sa filovanjem da se ne bi kasnije razlivalo.

Kako je rerna već ugrejana, kada ste naneli fil pecite na toj temperaturi 15 minuta, a zatim smanjite na 150 pa ostavite još 15 minuta, odnosno, dok testo ne porumeni.

A ovo je rezultat:

Apetit vam se sigurno otvorio!

NE PROPUSTITE: Recept za kasato tortu - bez pečenja

Sigurni smo da će mini tart biti jedna od vaših omiljenih poslastica koju ćete često praviti.

Možete vi to same!

Foto: www.menumusings.blogspot.rs

 

 

21.04.2016 12:20
 

Ne propustite

  • Američke PALAČINKE sa prelivom od BANANA i RUMA - VIDEO recept

  • BLAGODETI tikvica i laki RECEPTI za njihovu pripremu - reč NUTRICIONISTE

  • Američke krofnice sa GLAZUROM - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Mesečni horoskop za JUL 2025.

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Ravne sandale: vodeći modni trend ovog leta

  • Tri znaka koja VAM ŽIVOT ŠALJE: Nikada ne ignorišite OVA upozorenja

  • Brza pasta sa čeri paradajzom: Savršen obrok kad nemate vremena!

  • Buđenje ženstvenosti: Kako je dekolte promenio moju intimu

  • Zašto dolazi do hormonskog disbalansa? Razumevanje složene mreže u našem telu

  • Knjige koje nas uče da zavolimo svoje telo

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Ako sređujete kuću vikendom, neka bude kratko: Top saveti!

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Beograd na mapi evropske automobilističke elite

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

,,Lenja domaćica'' torta sa kajsijama (video recept)

Zamislite ovu kombinaciju ukusa: vanila, kajsije i kesten pire! Zvuči fenomenalno, zar ne ? Pogledajte video snimak...
Scroll up