Američke krofnice su izuzetno popularna poslastica. Ono što američke krofnice razlikuje od običnih su pre svega oblik, veličina i način služenja, premda postoje brojne razlike i u tome u različitim delovima Amerike i Kanade.
One se pripremaju u vrelom ulju.
Što se tiče samog ukrašavanja, priprema se posebna glazura u koju se američke krofnice umaču sa gornje strane dok su još uvek tople. Kako se hlade glazura očvrsne, tako da se mini krofnice mogu jesti bez straha od pravljena nereda. Osim ovoga popularan je i običan šećer u prahu, mada su mini krofnice slatke i same po sebi i mogu se služiti i kao takve. Evo kako i vi možete da napravite ovaj ukusan dezert!
Potrebni sastojci za testo:
jedna i po šolja brašna
pola šolje šećera u prahu
jedna i po kašičica praška za pecivo
pola kašičice soli
125 g putera
1 jaje
tri četvrtine čaše mleka
Priprema:
U velikoj činiji izmešajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i so. Dodajte puter, jaje i mleko i umutite dok masa ne postane gusta i kremasta. Zatim napravite kuglice od smese i probušite sredinu, praveći im taj poznati oblik.
Zagrejte ulje u tiganju. Pažljivo ih stavljajte u tiganj, jednu po jednu. Pecite 2 minuta ili dok mini krofnice ne budu zlatno-braon boje.
Pažljivo uklonite vrele krofne iz tiganja i ostavite da se hlade. U međuvremenu počnite sa pripremom glazure.
Potrebni sastojci za čokoladnu glazuru:
100 g tamne čokolade, izlomljene
5 g glukoze
100 ml slatke pavlake
15 g šećera
Priprema:
Zagrejte slatku pavlaku, šećer i glukozu. Sklonite sa ringle, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Dozvolite da se malo ohladi pre nego što ukrasite američke krofnice tako što ćete umočiti gornju polovinu.
Po želji dodatno ukrasite šlagom ili jestivim ukrasima.
Možete vi to same!
Foto: pixgood.com, cupcakesandcashmere.com, bakingdom.com, Pinterest
NAJPOPULARNIJI Komentari