Želite brz i ukusan ručak? Nama se posebno dopada gulaš od tikvica i sočiva koji je bogat vlaknima i vitaminima tako da vas održi sitim tokom poslepodneva. Ukoliko napravite veću količinu možete ga zamrtnuzi i iskoristili u narednoj nedelji, takođe je ukus izvanredan!
Predstavljamo vam recept za vege gulaš od tikvica i sočiva!
Potrebni sastojci:
- 3 tikvice
- 1 šolja crvenog sočiva
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 200ml konzerviranog paradajza
- 2 šolje povrtnog bujona
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje ili drugo biljno ulje za dinstanje
Način pripreme:
Tikvice operite, očistite i iseckajte na kolutove. Crni luk i beli luk sitno iseckajte, šargarepe oljuštite i iseckajte na kolutove, a crvenu papriku isecite na manje komade.
U šerpi zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte crni luk i beli luk. Dinstajte ih nekoliko minuta, dodajte iseckano povrće. Dinstajte narednih pet do deset minuta uz dodavanje vode i mešanje.
Dodajte paradajz iz konzerve i dobro promešajte. Zatim dodajte mlevenu papriku i druge začine. Nastavite dinstanje još nekoliko minuta kako bi se svi ukusi sjedinili.
Vreme je za dodavanje sočiva u šerpu. Dobro promešajte, poklopite, dodajte vode i kuvajte na srednjoj vatri oko 20-25 minuta, ili dok sočivo ne bude skuvano i mekano.
Ispecite tikivce sa obe strane na tiganju i kada se sočivo skuva dodajte tikivce.
Servirajte vege gulaš od tikvica i sočiva toplo, uz prilog po želji kao što su integralni pirinač ili sveža salata.
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari