Proleće je kao stvoreno za brza jela koja uključuju manju porciju mesa i povrća, koja će nas učiniti sitim i održati energiju u poslepodnevnim časovima. Nas su oduševili biftek takosi koji smo probali u restoranu a onda morali da improvizujemo kod kuće. Nakon nekoliko pokušaja improvizacije došli smo do kombinacije sastojaka koja nam se najviše dopala tako da konačno recept možemo da podelimo sa vama.
Šta drugo da kažemo nego uživajte!
NE PROPUSTITE: Brzi hleb od speltinog brašna!
Potrebni sastojci:
- 400 g bifteka
- 1 luk, iseckan na tanke trake
- 1 crvena paprika, iseckana na tanke trake
- 1 tikivca isečena na krugove
- 1 zelena paprika, iseckana na tanke trake
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica mlevene paprike
- 4 tortilje
- so i biber po ukusu
- 200gr mladog sira
- vezica svežeg peršuna
Način pripreme:
Biftek iseckajte na tanke trake, suprotno od vlakana mesa, kako biste dobili mekše i lakše jestive komade. Posolite i pobiberite biftek sa obe strane.
Iseckajte biftek na tanke trake ili na kockice kako vam je lakše.
Zagrejte ulje u tiganju i već iseckano povrće lagano propržite tako da smesa postane mekana. Dodajte začine i biftek. Meso je dovoljno pržiti do 5 minuta sa svake strane, tako da dobije smeđu boju.
U drugom tiganju blago zagrejte tortilje sa svake strane po minut dva.
Zatim ih možete premazati sitnim sirom, odnosno posuti sir po tortilji i dodati pripremljenu smesu od povrća i mesa. Trotilju presavijte na pola, možete ih poređati u vatrostalnu činiju. Pospite tortilje iseckanim listićima svežeg peršuna.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari