Od sada ćete i vi moći da napravite savršen, domaći slatko ljuti sos za piletu. Komadi piletine se tope u ustima zahvaljujući sosu koji pokreće čula nakon napornog radnog dana i tu je da vam upotpuni poslepodnevne časove. Uživajte u savršenom ručku!
Predstavljamo recept za slatko ljutu piletinu.
NE PROPUSTITE: Hrskava piletina sa tikvicama!
Potrebni sastojci:
- 120ml tople vode
- 30ml sirćeta
- kašika kukuruznog skroba
- 3 čena belog luka
- 3 kašike mlevene crvene paprike
- prstohvat soli
- 4 kašike meda
- 750gr pilećeg belog mesa, iseckanog na kockice
- susam i zeleni luk za dekoraciju
Način pripreme:
Pomešajte vodu sa sirćeotom i kukuruznim skrobom. lagano dodajte med i mešajte sve dok se ne rastopi.
Zatim možete dodati u smesu mleveni beli luk ili sitno seckan (kako vam je lakše), crbenu papriku i so.
U vatrostalnoj činiji postavite sitno iseckano belo meso i poprskajte sa malom količinom biljnog ulja.
Dodajte sos i pecite narednih 25-30 minuta na 180 stepeni, možete povremeno dosipati malu količinu vode ako želite da piletina bude još sočnija.
Za kraj narežite zeleni luk i pospite susamom.
Mi smo služili uz pirinač!
Prijatno
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari