Želite da ukombinujete zdrave sastojke koji su jednostavni za pripremu i uživate u porodičnom ručku? Isprobajte pečeni patlidžan sa sirom i sočivom, naš predlog je koziji sir koji jelu daje posebnu aromu. Ukoliko ne želite ne morate isprobavati nove ukuse, jednostavno uživajte u svom omiljenom siru i okupite porodicu uz recept iz narednih redova.
Predstavljamo recept za pečeni patlidžan sa sirom.
NE PROPUSTITE: Ideja za doručak: Pita od spanaća!
Potrebni sastojci:
- 2 plava patlidžana
- prstohvat soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- dve šolje kuvanog sočiva
- šaka svežeg peršuna
- sok od jednog limuna
- prstohvat bibera
- 300gr svežeg sira po želji
Način pripreme:
Skuvajte sočivo na klasičan način i prepolovite patlidžane na dva dela po njihovoj dužini.
Zatim izdubite kašikom patlidžane i njihovo meso pomešajte sa skuvanim i proceđenjim sočivom.
Dodajte u smesu začine, uključujući peršun i sok od jednog svežeg limuna.
Dodajte u smesu sir i dobro promešajte.
Patlidžane postavite na pleh, na papir za pečenje i premažite maslinovim uljem.
Ispunite patlidžane pripremljenom smesom i pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari