Kombinacija hrskavih brusketa, belog luka, piletine i rendanih tikvica popraviće vaše raspoloženje ponedeljkom. Predlažemo vam da recept isprobate kao ručak, može vam biti težak za stomak u toku večernjih sati jer je sit. Nas je oduševio!
Predstavljamo recept za hrskavu piletinu sa tikvicama.
NE PROPUSTITE: Losos u sočnom soja umaku!
Potrebni sastojci:
- 700gr belog mesa
- 3 seckana paradajza
- nekoliko listića seckanog bosiljka
- 3 čena belog luka
- dve tikvice srednje veličine
- kašika maslinovog ulja
- parmezan po želji
- dodatni sačini po želji (so, biber, kurkuma)
- 5 parčadi hleba ili kupljene bruskete sa dodatkom belog luka
- nudle, špagete ili makarone po želji
Način pripreme:
Potrebno je iseckati piletinu na komadiće i peći na tiganju, desetak minuta.
Dodajte u piletinu začine po želji i kada porumeni dodajte rendane tikvice i iseckan paradajz.
Neka se sve blago proprži na tihoj vatri dodatnih 5 minuta.
Obarite testeninu na klasičan način i pomešajte je sa prethodno pripremljenim mesom, začinima i tikvicom.
Zatim pospite parmezan,
U tosteru ispresujte hleb i dok je vruć premažite ga iznječenim čenovima belog luka.
Zatim izdrobite bruskete u pripremljeno jelo i dodajte seckani bosiljka.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari