Lazanje su mnogima omiljeno jelo! Nije ni čudo, one se lako prave i svaki put nas oduševe ukusom. Možda ste navikli na popularne bolonjeze lazanje, ali ako isprobate ove sa spanaćem, videćete da lazanje mogu da budu fantastične i sa drugim sastojcima. Njih možete praviti za ručak i sigurni smo da će cela porodica uživati u novom, jedinstvenom ukusu. Lazanje sa spanaćem imaju blag, nežan ukus, a kada im dodate omiljene začine, imaćete novo jelo koje ćete često praviti.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE:RECEPT ZA LAZANJE SA PILETINOM
SASTOJCI:
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mlevenog
- 100 gr putera
- 60 gr brašna
- 120 ml mleka
. 120 ml gustog krema za kuvanje ili pavlake
. 150 gr parmezana
- 400 gr spanaća
- 150 gr rikota sira
- 1 veliko jaje
- So, biber i omiljeni začini po ukusu
- 8 većih slanih krekera
- 100 mocarele, iseckane
- Pakovanje lazanja
PRIPREMA:
- U velikom loncu pomešajte puter i malo maslinovog ulja da se istope. Dodajte seckani žuti luk, i beli luk koji je mleven. Dinstajte dok ne omekša.
- Dodajte zatim brašno i pržite dok se ne dobijete ujednačenu smesu. Neprestano mešajte. Dodajte krem za kuvanje i mleko.
- U beli sos umešajte parmezan i spanać koji ste prethodno skuvali. Sada dodajte začine po želji. Ako je sos previše gust, dodajte još malo mleka.
- U drugoj posudi umutite rikota sir, jaje, so i biber.
- U vatrostalnu činiju stavite sloj belog sosa na lazanje, a zatim počnite da ređate lazanje sloj po sloj. Dodajte izmrvljene krekere i mešavinu rikota sira.
- Dodajte ostatak sira i ponavljajte proces sve dok imate materijala.
- Kada dođete do kraja, dodajte mocarela sir.
- Posudu za pečenje prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta. Uklonite foliju i pecite još 15 min.
- Služite toplo. Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari