Lazanje su jedno od najpoznatijih jela čuvene italijanske kuhinje. Spremaju se lako, a njihov ukus je neodoljiv.
Verujemo da ste ih do sad bar jednom probali i istog trena se zaljubili u ovaj specijalitet. Možda ste ih već i pravili koristeći kupovne kore. Ali, da li ste znali da mogu se spreme i sa palačinkama?
Da, da, dobro te pročitali! Istina, za ovo je potrebno nešto više vremena, jer morate da ispečete i palačinke, ali zato će ovakav način pripreme garantovati da će lazanje biti mekane i sočne i da nigde neće biti zalutalih tvrdih komada kore, što zna da se desi sa kupovnim.
Ivana je ovaj recept dobila od dragog prijatelja i odlučila da ga spremi Jeli.
Pogledajte video snimak i saznajte kako se to spremaju lazanje sa palačinkama!
Pogledajte i: RAPSODIJA ukusa po italijanskoj recepturi - BOLONJEZE špagete (VIDEO)
Potrebni sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa,
1 crni luk,
1 šargarepa,
200 ml paradajz soka,
400g rendanog kačkavalja,
Origano i drugi suvi začini po želji,
So po ukusu,
10ak palačniki,
Muskatni oraščić.
Za bešamel :
50 g margarina,
3 kašike brašna,
500 ml mleka,
100g parmezana.
Pročitajte i: Kremaste i slasne KARBONARE špagete - ORIGINALNI recept (video)
Priprema:
Korak 1: Luk i šargerpu iseckajte i prodinstajte na malo ulja. Ubacite mleveno meso, pa kad je koro gotovo dodajte začine po želji i nalijte paradajz sokom.
Korak 2: U drugoj šerpici rastopite margarin, pa dodajte brašno i mešajte dok se ne razbiju grudvice. Nalijte mleko i konstantno mešajte - najbolje žicom za mućenje - dok se ne dobije kremast beli sos. klonite sa vatre i začinite.
Korak 3: Složite palačinke u podmazan pleh. Preko prvog sloja stavite meso, premažite bešamel, pa preko njega malo kačkavalja. Ponavljate postupak dok ne utrošite sav sos.
Korak 4: Na poslednju koru namažite bešamel i stavite da se peče oko 40 minuta na 200 C. Pred kraj narendajte kačkavalj preko i vratite u rernu dok se ne rastopi. Lazanje služite tople kao glavno bogato i sočno jelo.
Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari