Predstavljamo vam rolat od jaja i mlevenog mesa, koji je ukusan i zahvaljujući kojem možete iskoristiti preostala uskršanja jaja. Nama se posebno rolat dopada kao porodični ručak, može biti težak za stomak za večeru ali će vam u poslepodnevnim časovima zasititi. Može da se servira hladan, uz vaše omiljeno piće i sir.
Uživajte!
NE PROPUSTITE: Uskršnja pogača i dekoracija svečane trpeze!
Potrebni sastojci:
- 6-7 kuvanih jaja
- 300gr mlevenog mesa
- vezica mladog luka
- 2 glavice crnog luka
- 4 skuvana krompira
- prstohvat soli, bibera i origana
- 3 parčeta starog hleba ili 150gr prezli
- 1 jaje (da nije kuvano)
Način pripreme:
Stavite krompir da se kuva, izrežite mladi i stari luk na sitne komadiće i blago ga propržite u tiganju.
Zatim potopite stari hleb u vodu da omekani.
Nakon najviše tridesetak sekundi izvadite hleb iz vode, pomešajte ga sa izmućenim jajetom i začinima.
Dodajte kuvani krompir u smesu, ispasirajte sve viljuškom, dodajte postepeno luk i meso.
Smesu rasporedite na foliju i zatim poređajte kuvana jaja, uvijete oko jaja smesu i foliju.
Postavite oblikovani rolat bez folije u rernu da se ispeče, na 180 stepeni narednih pola sata.
Ukoliko želite možete pred kraj procesa pečenja da prelijete jajetom.
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari