Danas vam predstavljamo poslasticu koja će vam biti omiljena u letnjim danima, a od prvog zalogaja ćete uživati u kremastom, osvežavajućem ukusu. Pavlova torta sa breskvama je lagana, ukusna i dopašće se vašim gostima i ukućanima, jer joj je baš teško odoleti. Poznata je širom sveta, i zaista je pravo vreme da se sprema i u vašoj kuhinji. Iako na prvi pogled deluje komplikovano, spremili smo recept koji će obožavati i početnici u kuhinji, ali i iskusne domaćice.
U nastavku, sledi recept za Pavlovu tortu sa breskvama.
NE PROPUSTITE: SLADOLED SA PISTAĆIMA - RECEPT
Sastojci:
5 belanca
250 gr šećera
1 kašika sirćeta
2 supene kašike gustina
5 zrelih, mekanih breskvi
300ml slatkog šlaga
4 kašike šećera
1 limun
200ml vode
Klasičan puding od vanile
Način pripreme:
- Na klasičan način najpre umutite belanca mikserom tako da dobijete čvrst šneh. Dodajte 250gr šećera i ponovno dobro izmutite kako bi se kristalčići šećera lepo rastvorili. Dodajte kašiku sirćeta i gustin, a zatim ručno kašikom izmešajte smesu.
- Na pleh stavite papir za pečenje kako bi se kora kasnije lako odvojila. Zatim iz činije istresite pripremljena belanca. Napravite željeni oblik, možete pripremiti oblik srca, kocke ali i klasičan krug. Koru pecite 45 minuta i ostavite je do pola sata da se ohladi.
- Oljuštite breskve i isecite ih na kockice ili ih isecite na pola, veći komadi izgledalu lepše na torti. Zatim breskve pomešajte sa 4 kašike šećera i ceđenim sokom od limuna. Ostavite breskve da upiju marinadu na nekih pola sata i zatim ih prebacite u šerpu sa ključalom vodom.
- Kada breskve budu kuvane odnosno mekane, skinite ih sa vatre.
- Napravite na klasičan način, po uputstvu sa kesice, puding i pomešajte ga sa komadima breskvi. Kada se puding ohladi isfilujte koru i po želji, nanesite šlag.
- Dekorišite tortu sa još komadića breskvi.
NE PROPUSTITE: LEDENI KOLAČ - CHEESECAKE SA MENTOLOM
Prijatno!
Foto. izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari