Leto je! A to znači da je vreme za sveže sočno voće, kao i za voćne kolače. Ženski kolektiv je i te kako jedva čekao sezonu lubenica, dinja, breskvi i ostalog slasnog voća, kako bismo čim pre isprobale recepte koji su nam zapali za oko. Tako smo i ovog puta za vas izabrale kolač koji se naravno lako i bzo pravi, i koji je slastan i kremast. Ukratko - ljubav na prvi pogled! Sve potrebne sastojke i sveže nektarine i borovnice poručile smo online iz naše omiljene Idea radnje, i to preko aplikacije Glovo - idealan način da uštedite vreme i da vam namirnice stignu na adresu za manje od sat vremena. Ovog puta majstor u kuhinji je bila Ana, a u degustaciji je imala i jednog malog pomagača. I da vam otkrijemo unapred u čemu je tajna ovog slasnog kolača - ima vazdušastu koru od belanaca poput puslica torte, i najlepši žuti fil na svetu!
Sigurne smo da ćete želeti čim pre da isprobate naš recept, a detaljna uputstva za pripremu voćnog kolača sa borovnicama i breskvama čekaju vas u našem novom videu!
NE PROPUSTITE: Recept za čokoladni mus gotov za dva minuta!
Klik na PLAY!
Sastojci
Kora:
5 belanca
150 g šećera
1/2 kašika sirćeta
Fil:
500 ml mleka
9 kašika mekog brašna
Ekstrakt vanile po želji
5 žumanaca
80 g putera
130gr kristal šećera
400-500 grama nektarina i borovnica
Priprema
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 55 minuta u plehu obloženom pek papirom.
Žumanca umutimo sa šećerom, ekstraktom vanile,brašnom i polovinom mleka.Drugu polovinu mleka stavimo u sud da provri , kada mleko počne da vri uklonimo sud sa vatre i dodamo mešavinu hladnog mleka i jaja. Sve zajedno vratimo na laganu vatru i uz konstantno mešanje kuvamo dok se ne zgusne kao puding, uklonimo sud sa vatre i dodamo puter, mutimo dok se ne otopi.
Ovako pripremlje krem možemo koristiti za fil u vrućem stanju a možemo ga odložiti u frižider na oko 48 h.
Na koru staviti pola fila, zatim isečenog voća, drugu polovinu fila, pa voće kao dekoraciju. Ide u frižider, da se stegne.
Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari