Letnja je sezona i samim tim, aktuelne su breskve!
Mnogi ih svrstavaju u omiljeno voće.
Danas vam dajemo fenomenalan predlog za doručak ili užinu i ne morate da pogađate, glavi sastojak su baš one, breskve!
Ukoliko vas zanima kako da napravite ukusne i osvežvajuće bruskete sa breskvama, pročitajte recept u nastavku.
NE PROPUSTITE: Brz recept za doručak koji garantovano smanjuje nadutost stomaka
Neophodni sastojci:
- 1 ili 2 breskve, u zavisnosti od količine brusketa koje nameravate da napravite,
- tanko isečena parčad hleba, količina po želji (za dve breskve isecite 4 parčeta) ,
- 4 kašike jogurta, grčki tip,
- kašika meda,
- kašičica ekstrakta vanile,
- nekoliko listova bosiljka i
- malo maslinovig ulja.
Pripema
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Isecite breskvu na pola, isečeni deo namažite s malo maslinovog ulja, pa stavite da se peče u pleh obložen papirom za pečenje, tako što ćete bresku okrenute na isečenu stranu.
Pecite 30 minuta.
Izvadite breskve i ostavite da se ohlade.
Nakon toga, namažite hleb maslinovim uljem, pa stavite da se peče u rernu na 10 minuta.
Dok hleb ne porumeni, izmešajte jogurt, med i vanilu.
Takođe, isecite breskvu na tanke šnite.
Kada je hleb dovoljno ispečen, namažite parče namazom od jogurta koji ste prethodno napravili.
Poređajte šnite breskve i pospite preko svega bosiljak.
Izgleda sjajno, miriše još lepše, a ukus će vas oboriti s nogu.
NE PROPUSTITE: 5 sjajnih načina da osvežite dom predivnim mirisima
Verujemo da jedva čekate da isprobate ove neobične i slasne bruskete!
Možete vi to same!
Foto: www.popsugar.com
NAJPOPULARNIJI Komentari