Ljubitelji belog luka, ujedinite se!
Osim što je izuzetno zdrav, beli luk je apsolutno savržen dodatak jelima, a pravi ljubitelji ovog povrća će vam reći da su idealni i sami za sebe kao grickalica .
Ok, ovo je možda malo ekstremno, ali svakako beli luk bi trebalo što više da jedete i što više uvede u svoje kulinarske majstorije.
Najjednostavniji način da ga iskoristite jeste da napravite bruskete!
Idealni su kao doručak ili lagana večera - ukoliko se nećete ljubiti sa dečkom ili ih jedite zajedno i onda nema nikakve brige!
Pogledajte recept i saznajte kako se sprema ovo brzo predjelo!
Potrebni sastojci:
230g putera ili margarina,
2 kašike mlevenog ili 4 čena zgnječenog belog luka,
3 kašike svežeg peršuna,
1 francuski hleb ili baget,
100-200g kačkavalja.
Priprema:
Korak 1: Rastopljen puter ili margarin pomešajte sa iseckanim peršunom i belim lukom. Isecite kriške baget hleba, premažite ih namazom, poredajte u pleh i prekrijte aluminijumskom folijom.
Korak 2: Rernu prethodno zagrejte na 180oC i ubacite bruskete da se peku oko 10 minuta. Izvadite, pospite kačkavalj po želji i vratite u rernu još nekoliko minuta.
Mali trik - Kada ne možete da eliminišete miris luka iz daha, operite nekoliko grančica svežeg peršuna, sažvaćite ih kao žvaku i progutajte. Ovo će sigurno umanjite, ako ne i eliminisati miris luka.
Možete vi to same!
Fotografije: stvar ukusa
NAJPOPULARNIJI Komentari