Bruskete (bruschette) su italijansko predjelo, idealni za lagani obrok ili užinu, jedan od omiljenih grickalica u svakom italijanskom domu. Još jedna sjajna stvar u vezi sa ovim obrokom je što im za njihovu pripremu treba manje od pola sata!
Sastojci:
- buter
- kriške hleba (može biti i baget, kifla ili čak somun)
- beli luk
- listovi svežeg bosiljka
- paradajz
- mocarela sir
- maslinovo ulje
- balzamovo sirće
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni, a dok se rerna greje isecite kriške hleba (debljine 1 cm) i premažite buterom, zatim dodajte sitno iseckan beli luk. Mocarelu i paradajz isecite na kriške. Naređajte mocarelu po kriškama i stavite hlebove da se peku, a u međuvremenu naseckajte ostale sastojke.
Nakon 10 minuta pečenja izvucite pleh i na hlebove poređajte paradajz i bosiljak. Vratite u rernu još 5 minuta, ali ovog puta na 200 stepeni.
Kada se brusketi ispeku nakapajte malo balzamovog sirćeta i maslinovog ulja i vaši brusketi su spremni za jelo!
Možete vi to same!
Foto: muyani.com, dishmaps.com, handmadejade.com
NAJPOPULARNIJI Komentari