Danas svi živimo ubrzanim tempom, jer nam se obaveze samo gomilaju... S toga se i hranimo brzo, ali retko kad zdravo.
Paste su i dalje jedna od omiljenih jela u raznoraznim zdravim ishranama zbog toga što sadrže ugljene hidrate koji su odlični
za sagorevanje energije kada trenirate. Piletina je nemasna, a bosiljak je veoma zdrav, pored toga što daje fantastičan ukus hrani.
Mi smo za vas danas odvojili jedan zdrav recept, koji se sprema za manje od pola sata!
Potrebni sastojci:
2 veća komada pilećih prsa / filea,
so i biber,
2 kašike maslinovog ulja,
4 paradajza isečena na kockice,
2 šoljice isekcanog svežeg bosiljka,
2 kašičice belog luka (sitno iseckanog),
3 štangle putera (60g),
Sveže narendan parmezan,
Pasta (naš predlog: integralna testenina).
Prvi korak:
Začinite piletinu sa solju i biberom
Drugi korak:
Pripremite vodu za kuvanje paste, a u tiganju sipajte ulje da se zagreje.
Ubacite piletinu u zagrejani tiganj i pustite je neka se polako prži.
Treći korak:
Nakon 4-5 minuta pileće grudi biće spremne da se okrenu na drugu stranu.
Ne treba ni previše da ih ispržite, zato što ćete dodati ostale sastojke koji isto moraju malo da se termički obrade.
Četvrti korak:
Dodajte paradajz i bosiljak, a u međuvremenu ubacite testeninu da se skuva.
Peti korak:
Zatim puter i beli luk i ostavite da se sve dobro ukrčka.
Kada bude sve sjedinjeno prelijte preko testenine i dodajte parmezana po ukusu.
Prijatno i ne zaboravite - možete vi to same!
Foto: http://menumusings.blogspot.com/, Pinterest, Google images
NAJPOPULARNIJI Komentari