Ukoliko želite osvežavajući ukus svog omiljenog kolača, na pravom ste mestu. Cheesecake sa mentolom privlači poglede zbog svoje zelene boje koja ga čini egzotičnim. Zapravo je ukus ono što održava njegovu popularnost godinama unazad i vreme je da i vi isprobate osvežavajući i rashlađujući ukus mente unutar cheesecake-a. Ljubitelji ovog kolača su došli do sasvim novog iznenađujućeg recepta, mešajući ukuse i igrajući se u kuhinji. Samo da vam kažemo ćete se rado vraćati ovom receptu!
U nastavku sledi recept za ledeni kolač, Cheesecake sa mentolom!
NE PROPUSTITE: KREMASTI KOLAČ SA PUDINGOM, KEKSOM I VOĆEM - BEZ PEČENJA
Potrebni sastojci:
- Kakao keks - 300 g
- Maslac - 150 g
- Slatka pavlaka - 400 g
- Mascarpone sir - 200 g
- 5 kašika šećera
- Čaj od mente 50ml
- 2 kašike želatina
- Jestiva zelena boja
- Za glazuru - 100 g topljene čokolade
Način pripreme:
- Najpre treba izmrviti keks rukama ili ga jednostavno pustiti groz mašinu za mrvljenje orasa, tako da bude sitan. U jednoj posudi rastopite maslac, a zatim ga pomešajte sa izmrvljenim keksom. Možete dodati i malo mleka, ukoliko želite da podloga bude mekša.
- BIlo bi odlično kada bi posedovali kalup za tortu, ali smesu možete staviti i u običan pleh. Sami je oblikujete rukama, da bude deblja kako bi dobili lepa parčad. Sada imamo koru koju treba ostaviti u frižideru da se stvrdne sat vremena.
- Možete pripremljenu koru obložiti providnom folijom kako se njen oblik ne bi pokvario.
- Sada je vreme za mućenje slatke pavlake, sira i šećera. Ujedno na ringli možete zagrejati vodu i na klasičan način skuvati čaj od mente. Kada voda prokuva prelijte mentu i ostavite desetak minuta. Procedite čaj i pomešajte ga sa pripremljenim filom od pavlake i sira, zatim u smesu dodajte nekoliko kapi zelene boje i dobro izmutite. Rastopite želatin na pari i dodajte u smesu, a zatim možete lagano varjačom izmešati tako da se ne stvore grudvice.
- Sada je vreme da pažljivo sipate smesu preko kore i ostavie u frižideru da se stvrdne na dodatnih četrdesetak minuta. Preko dodajte istopljenu čokoladu a zatim uživajte u ukusu ovog osvežavajućeg kolača kada se stegne. Potrebno je nekoliko sati da dobijete sasvim ujednačenu smesu.
- Kada vam dolaze gosti, možete da napravite dupliranu dozu ovog kolača. Smese se prave i hlade odvojeno, a kada se obe stegnu, možete ih spojiti u jednu.
NE PROPUSTITE: POPULARNI S’MORES SLADOLED SENDVIČ - RECEPT
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari