Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

Recepti

Cheesecake - originalni recept

Verujemo da je većina vas probala ovaj fantastičan kolač, kao i to da je velikoj većini on i omiljena poslastica. Međutim, da li znate da ovaj poznati ukus ovog kolača koji svi znamo, nije zapravo originalan. Pravi i originalni cheesecake se peče i u njenog nadev idu jaja, dok se naš odomaćeni i prepravljeni kolač sprema bez pečenja i to veoma lako. Ukoliko ste sladokusac i želite da probate i napravite ovaj kolač po originalnom receptu, pratite naša upustva koja ćemo vam dati u nastavku teksta!

 

NE PROPUSTITE: Kremasta nugat torta sa lešnicima - kraljica vaše praznične trpeze

 

 

Sastojci:

Za koru:

120g mlevenog keksa

60g otopljenog putera

 

Za nadev:

400g krem sira

120g šećera

200g kisele pavlake

150ml pavlake za kuvanje

2 jaja

2 kašike kukuroznog skroba

1 kašika ekstrakta vanile

sok od pola limuna

 

Za glazuru:

200g voća po želji 

40g šećera

 

Način pripreme:

Kora: Kora se pravi veoma lako. Potrebno je da pomešajte keks sa otopljenim puterom i sjedinite dobro masu. Smesu koju ste napravili stavite u kalup za cheesecake i ostavite u frižider dok ne pripremite ostale delove kolača. Pre nego što sipate smesu u kalup, njegovu donju stranu premažite puterom, a bočne strane obložite papirom za pečenje.

 

 

Krem: U velikoj činiji dobro umešajte krem sir, potom mu dodajte šećer i mešajte dok se on ne otopi. Nakon toga, dodajte kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje, pa ponovo sve dobro sjedinite. Potom direktno u činiju razbijte dva cela jaja i promešajte dobro. Na kraju dodajte kukuruzni skrob i sjedinite masu. Radi arome dodajte vanilu i limun. Kada pripremite krem, sipajte ga u kalup preko kore.

 

 

* Napomena: Kada napravite krem, završili ste prvi deo posla. Nakon toga ide pečenje. Kako biste ispekli ovaj kolač pravilno potrebno je da ivice kalupa sa spoljašnje strane, ali i donji deo kalupa, obložite folijom. Potom, ceo kalup smestite u duboki pleh u koji ćete sipati hladnu vodu. Tek tada kolač ide u rernu. Rerna mora biti zagrejana na 180 stepeni, a kolač na toj temperaturi pecite pola sata. Kada istekne  30 minuta, nemojte otvarati rernu već je samo isključite i ostavite kolač još sat vremena u njoj.

 

 

Glazura: Preliv za kolač ćete napraviti tako što ćete voće pomešati sa šećerom i staviti u mikrotalasnu na 4 minuta. Ukoliko nemate mikrotalasnu, voće stavite na ringlu i sačekajte da se potpuno rastopi. Tada, dobijenu smesu procedite kroz cediljku i dobijeni preliv sipajte preko kolača, ali tek kada želite da poslužite kolač.

 

Kolač možete dekorisati po želji. Možete koristiti samo jedan preliv ili više, svako voće je u opticaju. Izaberite ono koje najviše volite.

 

 

Prijatno!

 

 

Da li ste već pravile ovakav cheesecake?

 

NE PROPUSTITE: Mekane i vazdušaste američke palačinke - recept

Foto: izvor

Možete vi to same!

16.01.2020 07:52
 

Ne propustite

  • Brza kremasta torta sa jaffa keksom - recept

  • Brzi čokoladni kolač bez brašna i bez pečenja - recept

  • ,,Lenja domaćica'' torta sa kajsijama (video recept)

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Mir Fruške gore: Mesto gde se diše punim plućima

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • Šta obući kao gošća na venčanju? Vodič kroz dress code i predlozi haljina

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Recept za pitu od ćuretine

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

3 recepta za najjednostavnije kore za kolače i torte

Niko se nije rodio naučen, zar ne? Ako želite da postanete dobra kuvarica potrebno vam je samo malo volje i pravi...
Scroll up