Višnje su uvek idealan sastojaka za slatkiše jer svojim kiselo-slatkim ukusom daju svežinu svakom kolaču i torti!
Ako nas pitate, višnje bi trebalo da budu deo svakog dezerta!
Odlično se slažu sa crnom čokoladom, ali isa belom mlečnom, a idealne su ukombinaciji sa jogurtom!
Zato vam danas donosimo savršen letnji recept - keks tortu sa jogurtom i višnjama!
Brzo i lako se pravi, nema pečenja, a samim tim ni sati provedenih u preznojavanju pored špreta!
Pogledajte uputstvo i saznajte kako se sprema.
Potrebni sastojci:
700 g Petit beurre keksa,
300 g mlevenog keksa,
1l jogurta,
200 g šećera u prahu,
1 kesica vanilin šećera,
100 g crne čokolade,
350 g višanja,
šlag po želji za dekoraciju.
Priprema:
Korak 1: Petit beurre keks izlomite na krupnije komade, dodajte mleveni keks, vanilin šećer i šećer u prahu, pa promešajte. Masu prelijte jogurtom i dobro promešajte da se sve sjedini.
Korak 2: Polovinu smese izručite u kalup srednje veličine i izravnajte. Preko smese od keksa i jogurta nožem narendajte čokoladu.
Korak 3: U drugu polovinu smese dodajte višnje, promešajte, pa je prelijte preko narendane čokolade. Ostavite da se stegne u frižideru oko pola sata pre služenja.
Urasite šlagom po želji.
Prijatno!
Recept preuzet sa bloga: Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari