Pre izvesnog vremena probale smo ukusnu Ferrero Rocher tortu čijim ukusom smo bile oduševljene, pogotovo jer smo velike ljubiteljke čokolade. Kako nam se ova torta jako dopada, odlučile smo da ne časimo časa i krenemo po sve neophodne sastojke u našu omiljenu Idea prodavnicu, u kojoj nismo mogle da ne primetimo velike slavske popuste i prazničnu atmosferu. Tako da ukoliko vam nedostaje poklon za predstojeću slavu ili čak nešto od ukrasa iz novogodišnje kolekcije - pravac Idea !
Neodoljiva Ferrero Rocher torta idealna je kao desert koji će svi obožavati na svakoj slavskoj trpezi. Pored toga što je jako ukusna i sadrži sastojke koje svi obožavamo, ona je veoma brza i laka za pripremu, pa nećete uprljati celu kuhinju kako bi je napravile. Fil se ne kuva, tako da domaćice koje imaju malo slobodnog vremena za spremanje poslastica mogu da odahnu, kao i one početnice u kuvanju jer za pripremu kore treba svega nekoliko sastojaka. A kada je ukus u pitanju, verujemo da ćete se na prvi pogled sastojaka koji u nju idu, zabrinuti oko velike količine slatkih proizvoda koji su sastavni deo torte, ali ne brinite se jer je ukus i količina namirnica veoma dobro izbalansirana, stoga torta neće biti preslatka.
Ukoliko smo vas zainteresovale ovim uvodom i već razmišljate kada bi ovu poslasticu mogle pripremiti, detaljna uputstva čekaju vas u našem novom videu!
Klik na PLAY!
Sastojci:
Kora:
5 jaja
6 kašika šećera
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
230g mlevenih lešnika
Fil:
200g putera
200g čokolade za kuvanje
7 kašika nutele
130g oblande
Dekoracija:
1 pakovanje Ferrero Rocher kuglica
100g čokolade za kuvanje
70g seckanih lešnika
Način pripreme:
Priprema kore: U veliku činiju ulupajte jaja i dodajte šećer. Potom smesu mutite mikserom u istom smeru, sve dok smesa ne naraste bar duplo. Što više naraste, to bolje. Zatim u zasebnoj činiji prosejte kakao, brašno i prašak za pecivo, koje ste prethodno pomešali. Bitno je da u suvim sastojcima nema grumuljica, kako bi vam kora bila glatka i lepe teksture. Kada ste sve prosejali, dodajte suve sastojke, plako, kašiku po kašiku, i sitno seckane lešnike u umućena jaja, potom sve dobro izmešajte. Vodite računa da prilikom mešanja, uvek idete u istom pravcu, preklapajući suve sastojke sa smesom sa jajima. Na taj način, belanca u smesi neće splasnuti i kora će vam biti vazdušastija. Okrugli pleh obložite pek papirom i premažite puterom sa svih strana. Pleh koji smo mi koristile u prečniku iznosi 23 centimetra. Sipajte smesu u pleh, i pecite 40ak minuta na 180 stepeni.
Priprema fila: Dok se kora peče, iskoristite to vreme za spremanje fila za tortu. Istopite čokoladu na pari. Sačekajte da se dobro prohladi i potom dodajte puter koji je predhodno stajao na sobnoj temperaturi i nutelu. Dobro izmešajte sve, dok ne postane kremasti fil. Ukoliko vam je fil tečnije teksture stavite ga na određeno vreme u frižider kako bi se malo stegao.
Filovanje torte: Kada se kora malo prohladi, veoma pažljivo i blago zasecite obode, a zatim koncem isecite tri jednaka sloja kore. Ova metoda sečenja koncem je veoma praktična, jer ćete tako mnogo preciznije i lakše iseći koru na tri potrebna dela. Prvu koru stavite na željeno postolje i dodajte fil. Kada stavite jedan red fila preko njega pospite izdrobite oblande. Zatim stavite drugu koru i ponavljajte postupak dok ne istrošite materijal. Ostavite malo fila i za ivice torte.
Dekoracija: Krupno seckane lešnike zalepite po obodima torte. Zatim, čokoladnu glazuru pospite na same ivice torte, tako da vam se sliva po koja kapljica i sa strane. Dodajte još malo izdrobljene oblande preko čokoladne glazure, a zatim poređajte Ferrero kuglice, tako da formiraju venac.
I torta je gotova!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari