Svi mi imamo svoj omiljen recept za pripremu pire krompira. On je u mnogim domovima omiljen prilog mnogim jelima. Vole ga i deca i odrasli, jer ima neodoljivi šmek. Ipak, kulinarski geniji prave pire krompir malo drugačije. Njihove tajne smo otkrili i donosimo vam najbolje recepte za pripremu pirea.
U nastavku saznajte da kako se pravi savršeni pire krompir.
NE PROPUSTITE: Recept za hrskave i preukusne falafel kuglice
Pire krompir je jednostavan, a neodljiv
Pire krompir ima neodoljiv ukusan. Retko ko ne voli da ga jede! Kako bi vaš pire postao fantastičan, poslušajte tajne vrhunskih kuvara. Oni kažu da je najvažnije kako kuvate krompir. On se kuva oko četrdesetak minuta, ali je važno da ga pre toga dobro očistite i da ga isečete na sitne komade, kako ne bi ostao živ. U vodu možete da dodate malo solji, maslinovog ulja i ruzmarina, kako bi krompir bio ukusniji.
Kada završite sa kuvanjem, ostavite krompir da se ohladi, bar desetak minuta, jer u suprotnom, on može da bude vodenast i da nema dovoljnu gustinu.
Koristite mikser
Kako biste razbili sve grudvice, potrebno je da koristite mikser. Možda ste navikli da dodajete mleko, kako bi pire dobio kremasti ukus, ali kuvari savetuju da isprobate pavlaku za kuvanju. Bićete oduševljeni ukusom. Maslac služi za dobijanje čvrstine, ali sa njim ne treba da preterujete. Dovoljne su vam samo dve kašičice. Što se tiče začina, kuvari savetuju da umesto vegete koristite samo so, a tek na kraju, kada završite sa pripremom, možete da dodate još začina po želji.
Kako da pire ostane duže svež?
Pire je savšren dok je vruć, ali ako ga ne pripremimo na dobar način, sutradan ćemo već moći da ga bacimo. Najduže će izdržati brašnasti krompir, jer je on savršen za pripremu pirea. Iako se mnogi trude da kupuju beli krompir, jer je mekši i brže se kuva, istina je da vas samo roze krompir sa glatkom korom neće izneveriti sledećeg dana. Od kvaliteta krompira zavisi koliko dugo će pire biti svež, pa je zato važno da ga kupujete na proverenim mestima.
NE PROPUSTITE: Domaća pizza koja je mekana i sutradan
Ako želite da pire krompiru dodate novu notu, dovoljno je da ispržite luk i da pospete malu količinu po pireu. Isto možete uraditi i sa sitno naseckanom slaninom. Verujemo da će vam se ovaj ukus baš dopasti!
NAJPOPULARNIJI Komentari