Mi u MJTS timu obožavamo pizzu! Najviše volimo onu iz rerne, koju same napravimo, jer svako ima svoj poseban ukus. Verujem da i vi volite da grickate nešto ukusno kada vam dođu prijatelji, ili dok uživate ispred TV-a. Pizza može da se pravi na hiljadu načina, ali osnova svega je dobro testo. Njega nije baš lako dobiti, zato vam i donosimo recept koji je proveren.
U nastavku saznajte kako se pravi domaća pizza koja je mekana i sutradan.
NE PROPUSTITE: Recept za hrskave i preukusne falafel kuglice
Šta vam je potrebno za testo?
- kvasac (biramo običan, ne suvi)
- 400 grama brašna
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- malo ulja
- 200 ml mleka
- još začina po želji (ako želite da testo dobije drugačiji šmek)
Mleko treba da zagrejete i da ubacite kvasac da nadođe. U drugu činiju treba da izmešate so, šećer, brašno i ulje. Kada kvasac nadođe, pomešate ga sa ostalim sastojcima i napravite testo. Testo treba da odstoji sat vremena na toplom mestu, pokriveno čistom, suvom krpom.
Dok čekate da testo nadođe, pripremite sve potrebne sastojke za pizzu. Možete da koristite sve ono što inače volite da jedete. Sastojci treba da budu sitno naseckani.
Šta vam je potrebno od sastojaka?
- kečap ili pelat za podlogu
- šunka, slanina ili pečenica
- šampinjoni
- rukola, paradajz, paprika
- sir - možete da koristite više vrsti sireva, mi volimo da pomešamo trapist i buđavi, plavi sir
- začini - kari, beli luk u prahu, malo soli, biber, orugano
Kada testo bude gotovo, treba da ga podelite i da ga izravnate. Od ove količine imaćete jednu deblju pizzu ili dve tanje, kako god više volite. Govorimo o standardnoj veličini pleha. Pleh treba da bude zaštićen papirom za pečenje, kako se testo ne bi lepilo za dno.
Izravnajte testo oklagijom, a onda dodajte sve potrebne sastojke. Testo se peče dvadesetak minuta, na temperaturi od 200 stepeni.
NE PROPUSTITE: Dalgona coffee - recept za najpopularniju kafu na Instagramu
Vaša pizza je spremna! I ono što je najvažnije, ako preostane neko parče za sutra, biće mekano i sočno. Ništa se neće baciti. Isprobajte, pa nam javite utiske.
NAJPOPULARNIJI Komentari