Uopšte ni sumnjamo u to da je pica i vama jedna od omiljenih slanih đakonija i da se vrlo rado odlučujete da baš ovaj italijanski specijalitet bude često na vašoj trpezi. Ukoliko se do sada niste upustili u avanturu da sami budete pica majstor, mi za vas imamo odličnu motivaciju, ali i izazov. Pikantni i karakterni ukusi meksičke kuhinje je ono što je u ovom tekstu naša tema, i to sve u obliku pice, koja će se, sigurni smo, dopasti svim sladokuscima i gurmanima.
Pizzadilla: Pica na meksički način - u nastavku saznajte kako da je napravite.
NE PROPUSTITE: Čokoladna mus torta sa palačinkama i Idea Dorćol matine
Kada se spoje pica i Meksiko, dobije se sledeće: Pica fil i rastopljena mocarela između dve tortilje, čije zalogaje onda umačete u čuveni salsa, gvakamole ili, ukoliko više volite, marinara sos - od paradajza, luka i bosiljka. Uglavnom, ono što je sigurno jeste da su svi bukvalno poludeli za ovim receptom!
Foto: diethood.com
Potrebni sastojci:
Puter za podmazivanje pleha
6-8 tortilja
400 ml pica sosa
400 g mocarele isečene na tanke šnite
2 kafene kašike sušenog origana
100 g mini feferona
Priprema:
Zagrejte tiganj na temperaturi srednje jačine i dodajte kašićicu putera. Potom svaku od tortilja namažite ravnomerno pica sosom, dodajte mocarelu, pospite origanom i na vrh stavite mini feferone - vodite računa da sve sastojke jednako raspodelite u odnosu na ukupan broj tortilja.
Svaku tortilju stavljate u zagrejani tiganj (premaz sa gornje strane), nakon 30 sekundi, kada sir počinje da se topi, presavijete je, ostavite tako još nekoliko sekundi, potom okrenete na drugu stranu dok tortilja ne porumeni. Ovaj postupak ponavljate sa svakom tortiljom.
Na kraju pizzadille poređate na poslužavnik, dodate sa strane jedan ili više pomenutih soseva, i služite ih odmah, dok su tople. Prijatno!
Foto: instagram.com
NE PROPUSTITE: Mekane rolnice sa sirom i šunkom - brzo i lako
Možete vi to same!
Naslovna foto: brit.co
NAJPOPULARNIJI Komentari