Sigurni smo da su vam poznati oni dani kada nemate puno vremena za pripremu jela? Tada obično tražite recepte koji se spremaju za svega pola sata. Danas vam otkirvamo upravo jedan takav.
Sprema se bukvalno za pola sata, sve se mućka u jednom tiganju, super je ukusno, slasno i hranljivo!
Pogledajte recept i saznajte kako se sprema brza pikantna pica pasta u koju će se zaljubiti cela porodica.
Potrebeni sastojci:
230g mlevenog mesa,
100g peperoni kobasice,
500ml paradajz sosa,
1 konzerva (200g) pelata.
2 kašike šećera,
1 kašičica belog luka u granulama,
1 glavica crnog luka,
1 kašičica suvog bosiljka,
350g fusili testenine,
200g mocarela sira,
100g parmezana,
Morska so i biber.
Priprema:
Na malo maslinovog ulja izdinstajte crni luk, dodajte mleveno meso, pa pred kraj ubacite i sitno seckanu peperoni kobasicu. Kada meso počne da pušta sokove, dodajte beli luk, pa kad pusti miris, sipajte paradajz sok i pelat. Ostavite da provri, dodajte šećer, so, biber, bosiljak. Ubacite i skuvanu testeninu, ostavite da sve zajedno krčka još 5 minuta, pa sklonite sa vatre i dok je još vruće preko izmrvite mocarelu i parmezan.
Poslužite toplo uz čašu hladnog vina. Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: chewoutloud.com
NAJPOPULARNIJI Komentari