Sigurni smo da ste veliki ljubitelji pice, ali da li ste ikada spremali ČOKOLADNU picu?
Ovaj dezert se sprema lako, a zbog svog specifičnog izgleda koji podseća na picu će garantovano biti primećen. Gosti će sigurno tražiti recept, ali i parče više!
Pogledajte uputstvo i saznajte kako se sprema jednostavni kolač koji će sve oduševiti - čokoladna pica!
Potrebni sastojci:
Za koru:
200g brašna,
1 kašičica soli,
1 kašičica suvog kvasca,
Prstohvat šećera,
Pola šolje tople vode,
1 kašika maslinovog ulja.
Za čokoladni fil:
120g istopljenog putera,
100g šećera,
1 jaje,
1 kašičica vanilinog ekstrakta,
130g brašna
Pola kašičice sode bikarbone,
Prstohvat soli,
1 šolja čokoladnih mrvica.
Korak 1: U šolji razmutite šećer sa toplom vodom, pa dodajte kvasac. Ostavite 5 minuta da se aktivira. U dubljoj posudi pomešajte vodu sa kvascem brašno, so i maslinovo ulje i umesite glatko testo. Ostavite ga pokrivenim da naraste.
Korak 2: Umutite puter i šećer, pa dodajte jaje i vanilin akstrakt. U dubljem sudu pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so. Sjedinite brašno sa pripremljenim puterom, pa dodajte i čokoladne mrvice.
Smestite u frižider do korišćenja.
Korak 3: Za to vreme zagrejate rernu na 190oC. Testo za koru razvucite i pecite 5 minuta. Čokoladno fil testo razvucite na parčetu providne folije obima nešto manjeg od obima korice.
Korak 4: Kada se testo peklo 5 minuta, izvacite ga na radnu površinu, preko nanesite pripremljeno čokoladno fil testo i pecite sve zajedno još 20ak minuta, dok se ne stvori hrskava korica.
Ostavite da se ohladi 5 minuta pre nego što poslužite. Preporučujemo čašu hladnog mleka kao prilog!
Možete vi to same!
foto: abeautifulmess.com
NAJPOPULARNIJI Komentari