Ukoliko ste ljubitelji italijanske hrane, onda smo sigurni da OBOŽAVATE da jedete picu.
U današnjem postu vam predstavljamo recept za picu sa LISNATIM TESTOM.
Probajte je.
Verujte nam na reč.
Potrebni sastojci:
- pakovanje lisnatog testa
- 200 gr mocarela sira (isečen na fete)
- svež bosiljak (ručno iscepkan)
-150 gr salame
- svež paradajz (isečen na fete)
- začini po izboru (so, biber, origano, itd...)
Priprema:
Lisnato testo oklagijom razvucite đto tanje možete. Zatim ga stavite u pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Kada se testo ispeče, dodajte mu sve ostale sastojke. Redosled nije bitan.
Zapecite u rerni samo onoliko koliko je dovoljno mocareli da se istopi.
Isecite na četvrtaste komade i poslužite.
Prijatno!
Primetićete da je u ovakvom načinu spremanja pice, kora hrskava i lagana, a ukus je još intenzivniji.
Ova pica idealna je za vrele, letnje dane, kada ne želite da koristite rernu duže od 15 minuta, a opet želite da imate ukusno jelo na trpezi.
Brzo se pravi, a još brže i jede.
Možete vi to same!
Foto: butterfry.me
NAJPOPULARNIJI Komentari