Nema ništa lepše od mirišljave kuhinje dok se sprema neko jelo, zar ne?
Začinsko bilje pored toga što daje prelep miris vašem domu, dobar ukus vašoj hrani, ono ima i lekovito svojstvo.
Peršun je bogat vitaminima A, C i K, timijan je pun vitamina A, beli luk je prirodni antiseptik.
Ovo je začinsko bilje koje se odlično slaže sa povrćem, a mi smo osmislili jednostavan recept za sve ukućane!
Zapečeni, hrskavi krompir u začinskom bilju. Videćete da je priprema veoma jednostavna. Rezultat je krajnje ukusan!
Potrebni sastojci: za 3-4 osobe
- krompir (5-6 većih komada)
- začini:
peršun
timijan
ruzmarin
beli luk
so
biber
- ulje (maslinovo i suncokretovo)
- parmezan
Priprema:
1. Isecite krompir na kolutiće (debljine između 2 i centimetra) i stavite u duboku činiju.
2. U krompir sipajte pomešano začinsko bilje (peršun, timijan, beli luk i ruzmarin) i sipajte dve kašike maslinovog ulja i dobro sve izmešajte.
3. Stavite papir za pečenje u pleh i naređajte krompir ravnomerno po celoj površini; pospite izrendani parmezan.
4. Pecite na 180 stepeni 20 minuta, ili dok ne pozlate.
Ovaj jednostavni obrok će izmamiti osmehe svim ukućanima, a vama neće oduzeti više od pola sata da ga napravite!
Možete vi to same!
Foto: couponclippingcook.com
NAJPOPULARNIJI Komentari