Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

Recepti

ISKORISTITE sezonu! ORADA sa salsom od smokve

Vrlo smo srećni što imamo zadovoljstvo da poznajemo Maju Petrović, autorku fenomenalnog bloga Vitki gurman, ali i sjajnog priručnika o zdravoj ishrani "Gurmanske veze".

Maja je žena koja kombinuje namirnice na neodoljiv način i tako pravi neverovatna jela, kojima je teško odoleti.

Kako sa njom imamo velike planove kada je snimanje tutorijala u pitanju, dok to ne sprovedemo u delo, zagolicaćemo vašu maštu serijom recepata koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Naravno, sve te recepte je osmislila Maja i bila je tako ljubazna da ih podeli sa nama i vama.

Seriju započinjemo jelom koje je idelano za letnju sezonu.

Saznajte kako da spremite oradu sa salsom od smokve!

NE PROPUSTITE: Saznajte zašto je riba izvor zdravlja i vitalnosti + 3 fenomenalna recepta

Pravo letnje jelo, neverovatnog ukusa, koje ovog leta jednostavno morate da spremite nekome vama važnom!

Potrebno za 2 osobe:

• 2 manje ili 1 velika orada

• so

• prstohvat ili dva šafrana

• maslinovo ulje

• sveže smokve (puna šaka)

• 1/2 tikvice (ne koristiti deo sa semenkama)

• nekoliko cherry paradajza ili 1 običan (ne koristiti deo sa semenkama)

• sok 1/2 manjeg limuna ili još bolje limete jer je blaža

• 1/3 veze svežeg peršuna

• maslinovo ili lešnikovo ulje

Veoma oštrim nožem napravite nekoliko paralelnih rezova na koži ribe sa svake strane. Pažljivo isecite samo kožu ali ne i meso i kosti.

Kad je zasečena, koža bude hrskavija, do mesa dopire više začina, i riba se ravnomernije sprema. Takođe, sprema se kraće, što je kod pripreme ribe veliki plus, jer ovo kvalitetno meso nikako ne bi trebalo da bude prepečeno.

Dobro posolite ribu s obe strane, kao i unutrašnjost. Sipajte u odgovarajuću posudu maslinovo ulje pa spustite ribu/ribe i pospite šafranom s obe strane.

Ostavite da se marinira neko vreme i povremeno je okrenite.

Još u ovoj fazi riba će dobiti prelepu „šafranrumenu” boju. Spremite apsolutno nelepljiv tiganj, jer ne želite na tanjiru ribu kojoj je pola kože oguljeno.

Tiganj treba da bude i dovoljno veliki, jer ne želite ni da riba pusti sokove i počne da se dinsta. Nelepljivi gril-tiganj idealna je opcija. Zagrejte tiganj, izvadite oradu iz ulja i spustite na tiganj.

Kratko pržite s obe strane, onda smanjite temperaturu, pržite još.

Kad je skoro gotova prelijte preostalim maslinovim uljem. Salsa: iseckajte sitno smokve, tikvicu, cherry paradajz i peršun.

Začinite: ulje, limunov sok i so – i izmešajte. Zar može jednostavnije?

Napomenuću da vodite računa da ne preterate s limunom, jer želimo da ovo bude salsa od smokve – a ne salsa od limuna.

Servirajte oradu sa salsom. Kao prilog dobro idu grilovane tikvice.

Salsa nije ni sos, ni salata. U stvari je nešto između. Previše sitno seckano za salatu, a previše krupno za sos. Kako god je seckali i kako god je zvali – u nekim jelima bude prava zvezda.

NE PROPUSTITE: Mediteranska dijeta

Recept i fotografije: Maja Petrović autorka bloga “Vitki gurman”.

Više zdravih i ukusnih recepata, od namirnica koje su afrodizijaci, možete pronaći u njenoj knjizi Gurmanske veze.

Možete vi to same!

 

 

21.07.2016 09:10
 

Ne propustite

  • 12 sjajnih ideja za zdrav i ukusan doručak

  • 3 ZDRAVE navike koje bi trebalo da uvedete u dnevnu rutinu

  • 3 brza saveta za zdravu ishranu

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Koja vrata birate? Odgovor govori mnogo o vašem karakteru

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Pet razloga zbog kojih osećamo hroničan umor

  • Recept za pitu od ćuretine

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

3 najveće ZABLUDE u zdravoj ishrani - reč NUTRICIONISTE

foto: mirror.co.uk Sa svih strana smo izbombardovani raznim studijama o tome šta je zdravo, šta smemo, a šte nikako da...
Scroll up