U toplim danima, možete da se osvežite kupovnim sladoledom, ili da izaberete bolju varijantu! Domaći sladoled se brzo pravi, zdraviji je, jeftiniji i ima pun ukus, tako da sa njim nema greške. Pošto su jagode aktuelne ovih dana, preporučujemo da ih iskoristite u potpunosti i da isprobate recept koji doslovno svi obožavaju. Pravimo kremasti sladoled, kome možete da dodate kasnije i sveže jagode i da uživate u njihovom ukusu.
U nastavku, sledi recept za domaći sladoled od jagoda.
NE PROPUSTITE: Munchmallow kolač - recept
Sastojci:
1 kg jagoda
5 kašika šećera
500 ml slatke pavlake
ekstrakt vanile
300 ml mleka
čokoladni čips ili čokoladne mrvice, po izboru
Priprema:
Jagode pospite šećerom i zagrejte ih na srednjoj temperaturi. Mešajte jagode, sve dok ne dobijete sos! Dodajte po malo vode, kako tekstura ne bi bila previše gusta. Kada je smesa gotova, izvadite je i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se jagode ohlade, po želji možete dodatno da ih izblenirate ili usitnite mikserom. Dodajte mleko, i vanilu. Ostavite smesu sa strane, dok ne napravite šlag od slatke pavlake. U ovom delu, možete dodati još malo šećera, ukoliko volite slađi sladoled.
Kada su obe smese gotove, ručno ih primešajte i dodajte čokoladne mrvice ili čokoladni čips. Možete da dodate i rendanu belu čokoladu, za puniji ukus.
Vaš sladoled je gotov, ali mora da se zamrzne. U zamrzivaču treba da bude nekoliko sati, a onda je spreman za služenje. Možete da ga servirate u kornetima ili u posudicama.
NE PROPUSTITE: Torta od pistaća - kremasta i neodoljiva
Kada poslužujete sladoled od jagoda, dodajte sveže jagode ili toping od jagode i čokolade. Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari