Proleće i leto su periodi kada svako od nas želi da pojede što laganiji desert po mogućstvu onaj koji se ne peče. Upravo takav recept danas delimo sa vama. U pitanju je recept za cheesecake u čaši sa jagodama i grčkim jogurtom. Pored savršenog i laganog ukusa, ovaj desert jede se i hladan i ima neverovatno lak način pripreme u šta ćete se uveriti u nastavku teksta!
NE PROPUSTITE: Neodoljivi čokoladni tart sa jagodama - video recept
Sastojci:
Kora:
300g mlevenog keksa
50g šećera
50g maslaca ili 4 kašike otopljenog kokosovog ulja
Krem:
250g krem sira
i veća čaša grčkog jogurta
2 kašike meda
2 kašike limunovog soka
nekoliko kapi extrakta vanile (po ukusu dodati)
Sos:
pola kilograma očišćenjih jagoda
2 kašike šećera
nekoliko kapi ekstrakta vanile
Način pripreme:
Kora - Pomešajte mleveni keks sa otopljenim maslacem i šečerom. Smesa treba da bude nalik pesku. Potom tu smesu rasporedite na dno čaša koje ste pripremili.
Fil - Mikserom umutite malo krem sir, potom dodajte grčki jogurt, sok limuna, ekstrakt vanile i meda. Sve dobro promešajte kako bi se sjedinilo i sipajte u čaše preko kore, tj. sloja od keksa.
Sos - Jagode isecite na četvrtinu, sipajte šećer preko njih i stavite na umerenu vatru. Kada počnu da ključaju smanjite temperaturu, dodajte ekstrakt vanile i mešajte 10ak minuta koliko je potrebno da se sos skuva. Nakon toga skinite sos sa varte i ostavite da se malo prohladi. Kada bude hladan sipajte ga u čaše kao završni sloj.
Desert poslužite hladan i držite ga u frižideru. Broj porcija zavisiće od veličine čaša koje koristite.
Prijatno! Ukoliko napravite ovaj lagani desert obavezno nam pošaljite slike, rado ćemo ih objaviti na našim društvenim mrežama!
NE PROPUSTITE: Osvežavajući kolač u čaši sa borovnicama - bez pečenja!
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari