Naš ženski kolektiv već dugo priziva sunce i više temperature. Pošto protiv vremenske prognoze ne možemo, rešile smo da dan ulepšamo brzim, slatkim i jednostavnim desertom u čaši - pripremile smo Parfe sa jagodama i keksom. Sezona jagoda uvek proleti, pa se uvek trudimo da nađemo nove i praktične recepte za deserte i uživamo u ovom voću punom antioksidanasa. Kao što ste od nas već navikli, nećete morati da stojite kraj šporeta i provedete sate u pripremi. Parfe se vrlo brzo i lako sprema, sastojci su dostupni, a desert je gotov za tili čas.
Desert u čaši je idealan za pripremu kada naiđu iznenadni gosti, kada se okuplja društvo, ali je i savršen primer deserta za jedno. Jagode daju karakterističnu aromu, keks upija sok od jagoda, a fil od krem sira i slatke pavlake, desertu daje ukus bogatijeg i sočnijeg cheesecake-a. Najbolja tekstura se postiže ukoliko parfe ostavite nekoliko sati u frižideru. Količinu možete lako prilagoditi svojim potrebama, a ako i napravite malo više, sigurno nećete zažaliti.
Sastojci:
korpica jagoda
200 g mlevene plazme
250 g krem sira
50 g putera
1 slatka pavlaka (ili 400 ml kondenzovanog mleka)
50 g šećera
ekstrakt vanile
limun
Nema mnogo posla - redate sloj krem sira, sloj keksa i sloj jagoda, dok vam ne ponestane sastojaka. Detaljan recept potražite u videu!
NE PROPUSTITE: Zeleni Snickers i Cheesecake šejk - zdravo, dijetalno i ukusno
Klik na Play!
NAJPOPULARNIJI Komentari