Ko još može odoleti pistaćima? Osim intenzivne zelene boje, oni pružaju i neodoljiv ukus tortama. Svideće vam se ova ukusna, domaća torta od pistaća bez veštačkih boja ili mešavina pudinga. Pred vama je sjajna torta od sloja pistaća sa glazurom od krem sira. Idealna je za proslave, ali i tople dane koji su pred nama, kada vam je potreban predah od obaveza. Ne brinite, brzo se pravi i nije previše skupa, kao što deluje na prvi pogled. Verujemo da ćete je birati u specijalnim prilikama.
U nastavku, sledi recept za tortu od pistaća!
NE PROPUSTITE: Munchmallow kolač - recept
Ne verujte nam na reč, isprobajte tortu od pistaća već danas!
Sastojci za koru:
6 jaja
8 do 10 kašika šećera
8 kašika brašna
6 kašika mlevenih pistaća
1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
400 g bele čokolade
250 g putera
10 kašika mlevenih pistaća
4 dl slatke pavlake
Sastojci za preliv:
200gr topljenje čokolade (može i crna, ako više volite)
Način pripreme torte od pistaća:
Kora: Umutiti žumanca i šećer u penastu smesu. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg i dodati ih u smesu od žumanaca. Ubaciti mlevene pistaće, mešavinu brašna i praška za pecivo, pa polako promešati varjačom. Okrugao pleh obložiti papirom za pečenje, te sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni oko 25 min. Pečenu koru poprečno preseći na pola.
Fil: Belu čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Sjediniti je sa penasto umućenim puterom i izmiksati. Na kraju dodati mlevene pistaće i polako promešati.
Zatim koru vratiti u kalup za torte i premazati je polovinom fila. Onda naneti polovinu šlaga od slatke pavlake i preklopiti drugom korom.
NE PROPUSTITE: Hit recept - Zelene palačinke
Tortu prelijte čokoladom, isecite parče i javite nam utiske!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari