Kolačići od bele čokolade se prave jednostavno i brzo, a stvoreni su za sve ljubitelje bele, kremaste čokolade. Da budemo iskreni, nekada nismo fer prema beloj čokoladi, jer u većini recepata koristimo tamnu ili mlečnu čokoladu, ali je sada vreme da ispravimo grešku i da stavimo belu čokoladu u centar pažnje, ali i u centar svakog zalogajčića. Pošto se ovi zalogajčići prave za tili čas, možete da ih isprobate, pa kasnije i da dodajete svoje omiljene sastojke, poput čokoladnih mrvica ili koštunjavog voća, po želji.
U nastavku, predstavljamo vam recept za zalogajčiće od bele čokolade!
NE PROPUSTITE: Kremasta Kinder Torta - Bez Pečenja
Sastojci:
Mafini
- 135 gr brašna, vrsta po želji
- pola praška za pecivo
- 1 jaje
- 100 gr šećera
- 100 ml ulja
- 100 gr otopljene bele čokolade
- par kapi ekstrakta vanile
- 120 ml slatke pavlake
Krem
- 200 gr putera
- 200 gr šećera u prahu
- 170 gr bele čokolade rastopljene i ohlađene
- prstohvat soli
Priprema:
Počnite sa topljenjem bele čokolade. Topite je na slaboj vatri i mešajte. Zatim ostavite da se ohladi kako ne bi bilo previše vruće kada dodajete u testo.
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, jedno jaje, šećer, ulje, čokoladu, vanilu i slatku pavlaku. Testo će biti gusto, ali tečno. Najbolji način da ga napunite u korpice za kolače je kugla za sladoled. Nemojte ih puniti do vrha, zadržite se na 2/3 punjenja. Potrebno je 20-30 minuta pečenja.
Ovi kolačići su izuzetno lagani i prozračni i prepuni ukusa bele čokolade. Mogli biste ih jesti i bez fila, jer sami imaju odličan ukus.
Krem se pravi jednostavn, potrebno je da otopite belu čokladu, pustite je da se ohladi, a onda dodate otopljeni puter i mešate dok ne postane kremast. Dodajte i malo soli i sešćer u prahu. Tekstura će postati kremasta, glatka i svilenkasta.
Dodatkom za šlag nanesite glazuru na svoje mafine i oblikujte po želji.
NE PROPUSTITE: Smoothie Bowl sa kakaom, malinama i borovnicama
Uživajte!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari