Kada se ženski kolektiv namerači da pravi jednu ozbiljno ukusnu tortu, kao što je Kinder torta, onda je to pravi spektakl! Praznik u MJTS timu. Šalu na stranu, fino se mi zadržimo u kuhinji, kako bi sve ispalo kako treba, i kako bi svaki kadar i za vas bio em lep em koristan, i onda je sjajno kada nađemo način da barem u nekom delu uštedimo vreme. Već smo vam pričali da u poslednje vreme dosta praktikujemo da online kupujemo i poručujemo sve što možemo, pa smo tako ovog puta umesto odlaska u našu omiljenu IDEA radnju, otišle u našu omiljenu Idea Online radnju, i lepo našle sve što nam je potrebno za našu tortu, a ujedno je Ana obavila i nedeljnu nabavku - kućna hemija, i ostalo - znate već kako te nabavke izgledaju. I onda najbolji deo - nema kesa koje moramo sami da vučemo, već nam čika dostavljač donese do vrata sve lepo upakovano, i unese i unutra ako želimo - do frižidera, što se kaže. Takođe, ukoliko se registrujete prvi put, onda dobijate i poklon vaučere koje možete da iskoristite za kupovinu. A, ukoliko želite, postoji opcija i da poručite online, pa da vas vaša porudžbina čeka u željenoj Idea radnji. I onda, tako dok niste umorni od kupovine, odmah prionete na pravljenje torte. Ovog puta, naša topla preporuka: Kinder torta! Kremasta, preukusna, ne peče se, i nestaje u rekordnom roku.
A recept za kremastu Kinder tortu vas čeka u našem novom videu.
NE PROPUSTITE: Neodoljivi Kokos Minjoni
Klik na PLAY!
Sastojci:
Kora:
300 g mlevenog keksa
180 g putera
Beli fil:
180 g putera
2 jaja
80 g brašna
130 g šećera
550 ml mleka
1 kašika gustina
Braon fil:
200 g putera
1 jaje
80 g šećera
60 g kakaa
100 ml mleka
Priprema:
Pomešajte mleveni keks i istopljeni puter, pa sve dobro sjedinite. Stavite smesu u podmazani okrugli kalup i formirajte koru.
Prvi fil pravite tako što prvo mikserom umutite jaja, šećer, dodate brašno, pa potom i mleko i sve dobro sjedinite tako da nema grudvica. Potom u šerpi na srednjoj vatri, nakon što ste dodali i puter, kuvate fil uz neprestano mešanje 10ak minuta. Kada se fil prohladi, sipajte ga u kalup, pa sve zajedno ostavite da se hladi u frižideru sat i po.
Drugi fil pravite tako što umutite mikserom jaja, šećer, kakao, i dodajte mleko. Takođe ukuvajte na srednjoj vatri do 10 minuta, nakon što ste dodali i puter. Kada se fil prohladi, dodajte u njega u kalup, pa lepo zagladite i izravnajte gornji sloj torte. Sve zajedno ostavite da se hladi još sat i po vremena u frižideru.
Pažljivo sklonite kalup i dekorišite tortu šlagom,i po želji komadićima čokolade.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari