Krenula je sezona sitnih kolača! Mada što se slatkiša tiče, u ženskom kolektivu su oni uvek aktuelni. Ovog puta smo odlučile se upustimo u izazov, i da poput poslastičara dekorišemo minjon kocke, ali naravno nismo se zadržale samo na estetici, već smo pronašle recept koji nas je oborio s nogu. Iznutra kokos, i ukus koji je negde između rafaelo kuglica i bounty-ja (ne možemo da se odlučimo ), a spolja preukusna čokoladna glazura. Naravno, kokos minjoni se tope u ustima! Takođe, ovog puta smo uštedele vreme, nismo išle u našu omiljenu Idea radnju, već smo sastojke poručile online, i to preko Glovo aplikacije. To smo radile i ranije, a sada sve češće - taman izbegavamo da idemo u supermarkete, a i naporno nam je kada moramo malko duže da nosimo maske, a znate da kupovina uvek može da se oduži, jer uvek nam treba svega.
Uglavnom, pogledajte video gde vas čeka detaljan recept kako da napravite, ali i kako da dekorišete vaše Kokos Minjone!
NE PROPUSTITE: Sočne kocke sa ananasom i bademima
Klik na PLAY!
Sastojci:
250 g putera (+100 g za glazuru)
200 ml slatke pavlake
150 g šećera
250 g kokosa
100 g tamne čokolade za glazuru
100 g mlečne ili bele čokolade za dekoraciju
Priprema:
U šerpicu staviti puter,šećer i slatku pavlaku. Mešati na laganoj vatri,dok se ne sjedini, a potom dodati kokos i ujednačiti smesu.
Smesu ravnomerno rasporediti u kalup, poravnati je i staviti da se ohladi na pola sata.
Na laganoj vatri istopiti tamnu čokoladu i puter. Kad se testo prohladilo, formirati minjone kalupima po izboru, a od ostatka testa formirati kuglice približno iste veličine. Minjone uvaljati u glazuru i stavljati na metalnu rešetku da se ocede. Potom ih staviti na hlađenje pre dekorisanja. Za dekoraciju, na pari otopiti čokoladu po izboru i pomoću šprica išarati minjone. Mi smo čokoladu na pari otapale u plastičnim kesicama, kojima smo potom makazama odsekle vrh i iskoristile umesto šprica.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari