Naš mali ženski kolektiv je proveo nekoliko dana u prirodi, nadomak Divčibara, gde se disalo punim plućima. Malo se radilo, malo šetalo, uživalo na terasi, u planinskom suncu, a kako je dobro poznato da se od planinskog vazduha lakše ogladni, onda se malo i mesilo i kuvalo. Tačnije, sve je krenulo u duhu izazova između Ivane i Ane - jednog jutra dok su obe uživale u kafi, povela se raspava ko pere sudove, ko pravi proju, a ko mesi hleb. I tako je uz dosta smeha i zabave nastao tutorijal za preukusan i hrskav hleb sa medom, po Aninom receptu! To znači sledeće - količina sastojaka odokativna i malo mašti na volju kada je priprema u pitanju. Samo ćemo vam reći da se jeo vruć "lebac", jer nismo izdržale da sačekamo da se ohladi.
A kako smo se usput provele i u čemu je tajna brzog recepta za hleb sa medom, pogledajte u nastavku u našem novom videu!
NE PROPUSTITE: Punjene tikvice zapečene u rerni - brzo i lako
Klik na PLAY!
Sastojci:
Brašno - količina po želji, od 500g do 1 kg
Maslinovo ulje
Med, 2 do 3 supene kašike
Prašak za pecivo
Malo soli
Mlaka voda
Priprema:
Pomešati suve sastojke, dodati 3 supene kašike maslinovog ulja i med, pa potom postepeno dodavati vodu i mesiti hleb dok se ne dobije smesa zadovoljavajuće gustine.
Hleb staviti u podmazan pleh, premazati maslinovim uljem sa gornje strane, i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 45 minuta.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari