Posle ove pogače nećete više želeti da pravite hleb. Pogača se pravi brzo i lako, i ne treba vam kvasac. Oduševljeni smo mekoćom, ukusom i mirisom. Jedina mana joj je što se pojede za čas, jer ne možete da joj odolite!
U nastavku saznajte recept za pogaču bez kvasca koja je gotova za 10 minuta!
NE PROPUSTITE: Ćebata - najbolji recept za mirisni hleb sa maslinama
Sastojci
Ove sastojke verovatno imati u kući, pa nećete morati da idete do prodavnice kada poželite da napravite ukusnu pogaču. Potrebno vam je:
- 2 i po šolje brašna
- 1 šolja jogurta
- Dve kašike ulja
- Jedna kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- Prašak za pecivo
Priprema
Brašno izmešajte sa praškom za pecivo, onda dodajte ulje, šolju jogurta, so i šećer. Sve zamešajte. Ako imate mikser sa dodatkom za testo, dovoljno je par minuta i dobićete testo. Ako mešate varjačom, mešajte sve dok ne dobijete testo. Nauljite pleh i ugrejte rernu u međuvremenu.
Sada je vreme da oblikujemo pogaču. Ručno izmesite pogaču još malo i oblikujte je po želji. Ona ne mora da bude u savršenom krugu, nemojte mnogo da mesite testo, kako bi bilo što mekše i pufnastije. Izbojckajte viljuškom i stavite da se peče na 200 stepeni. Potrebno je oko desetak minuta da bude gotova. Možete da proverite čačkalicom kakvo je testo unutra. Ako ništa ne ostaje na čačkalici, pogača je gotova.
Kada je pogača gotova, izvadite je, premažite uljem, a onda zamotajte u krpu koja je nakvašena hladnom vodom. Čim temperatura splasne, možete da je probate!
NE PROPUSTITE: Najbolji recept za domaći hleb bez aditiva
Idealna je je za svaki odbrok i cela pododica će uživati! Javite nam utiske
NAJPOPULARNIJI Komentari