Mirisu tek ispečene ćebate je teško odoleti. Svež domaći hleb sa dodatkom maslina i maslinovog ulja idealan je i jednostavan specijalitet - potekao od Italijana. Možete ga služiti umesto standardnog hleba uz glavna jela, ili pak od njega praviti sendvič, uživati u ćebati tokom doručka i svakog drugog obroka. Za vas smo našli savršeno jednostavan recept, uz koji ćete očas posla napraviti sami kod kuće ovaj preukusan hleb.
Recept za ćebatu vas čeka u nastavku!
Sastojci:
1 kafena kašika suvog kvasca
350 ml vode
350 g brašna
Malo soli
Naasečene masline
Malo maslinovog ulja
Priprema:
Suvi kvasac u posudi pomešajte sa brašnom. Dodajte soli, nasečene masline i postepeno dodavajte vodu i mesite testo. Pred kraj sipajte otprilike ok 2 supene kašike maslinovog ulja. Ostavite testo da odstoji pod krpom na toplom mestu oko 45 minuta.
Premesite ga na radnoj površini koju ste posuli brašnom. Potomm oblikujte željeni oblik ćebate i stavite da se peče u rernu koju ste prethodno ugrejali na 180 stepeni oko 40 minuta. Ćebata treba da bude zlatno žute boje - nikako prepečena.
Po želji u smesu možete da dodate i supenu kašiku meda, kako bi hleb dobio i slatkastu notu.
I vaša ćebata je gotova - uživajte u njenom ukusu i mirisu.
NE PROPUSTITE: Punjene paprike sa piletinom - neverovatno ukusna kombinacija
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari