Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • MEDENJACI TVRDI KAO KAMEN? Jedan sastojak koji svi zaboravljaju (a čini ih mekim 7 dana)

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

Recepti

Punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni - brzo i lako

Mi uvek prednost dajemo onim receptima koji će naravno probuditi sva naša čula, ali isto tako i zbog kojh nećemo morati da provedemo čitavu večnost pored šporeta. A danas je na red došlo preukusno slano jelo od tikvica - čijem početku sezone se posebno radujemo, i to u kombinaciji sa kremastim punjenjem od mlevenog mesa. Obećavamo da će vam se dopasti ova kulinarska ideja, i da ćete požuriti da je što pre sprovedete u delo. Ovaj obrok ćete moći da poslužite i kao ručak i kao večeru, i garantovano ćete na sve koje ćete njime poslužiti ostaviti odličan utisak! 

A sada je došlo vreme za detaljne instrukcije u nastavku našeg teksta. smiley Saznajte kako da napravite punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni!

NE PROPUSTITE: Vlaške plašinte (palačinke) - recept

 

Biće vam potrebno:

5 tikvica srednje veličine - duguljastih

Pola kilograma mlevenog junećeg mesa

Pola litre pavlake za kuvanje

200 g trapist sira

1 veća glavica crnog luka

1 čen belog luka

So i biber

Sitno seckani list peršuna

Ulje

 

Uputstvo za pripremu:

Prvo što je potrebno jeste da očistite crn ii beli luk, pa da ga potom što sitnije iseckate. Nemojte mešati crni i beli luk.

Potom stavite u šerpu za dinstanje malo ulja, zagrejte, pa smanjite vatru, i dodajte sitno iseckani crni luk. Sve to dobro izdinstajte dok luk ne dobije staklastu strukturu, dodajte beli luk (njega stavljate kasnije kako ne bi zagoreo), a onda dodajte i meso.

Sve dobor izmešajte, začinite solju i i biberom, pa dinstajte 10ak minuta dok meso ne promeni boju. U izdinstano meso sipajte 250 ml pavlake za kuvanje, dobro promešajte i ostavite na isključenoj ringli još 1 minut. Na kraju je ostalo da u smesu za punjenje ubacite i seckani peršun.

 

Tikvice dobro operite, ali ih nemojte ljuštiti. Presecite na pola uzduž, pa ih pomoću male kašike izdubite sve dok ne uklonite onu mekanu sredinu sa semenkama. 

Potom uzmite veći pleh - jer ćete imati 10 komada punjenih tikvica, pa ih poređajte na papir za pečenje. Ravnomerno rasporedite smesu u tikvice. 

Trapist naribajte, pa ga pospite po napunjenim tikvicama, pa sve to prelijte ostatkom pavlake za kuvanje.

 

Stavite tikvice da se peku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Ostavite ih par minuta da se prohlade i spremne su za posluženje! Predlažemo da ih servirate uz svežu zelenu salatu ili rukolu.

Foto: 2sistersrecipes.com

NE PROPUSTITE: Kremasti kolač sa jagodama - bez pečenja

Možete vi to same!

Naslovna foto: cook.ge

12.07.2020 07:56
 

Ne propustite

  • Letnji brusketi sa kozjim sirom i tikvicama - idealno za vrele dane! (video)

  • Recept za pitu od griza i tikvica

  • Recept za rolnice sa tikvicama - predjelo

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • Nedeljni horoskop: 22.12.- 28.12.2025.

  • MEDENJACI TVRDI KAO KAMEN? Jedan sastojak koji svi zaboravljaju (a čini ih mekim 7 dana)

  • FINANSIJSKI BAKSUZ: Tri stvari koje NE SMETE da radite u kući posle 18h (ako želite da vam 2026. bude bogata)

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • 3 poklona koja NIKAKO ne smete uneti u kuću (veruje se da donose svađu i suze)

  • TEST INTELIGENCIJE NA PORODIČNOM RUČKU: Ako vas pitaju "Kad će udaja/deca?", odgovorite OVO

  • Hitna "dijeta" bez gladovanja koja izvlači vodu (da uđete u haljinu broj manju)

  • RUSKI DOKTORI SE KUNU: "Zlatna voda" koju treba da popijete pre odlaska na SLAVU (sprečava nadimanje i mamurluk)

  • VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2026: Godina kada snovi postaju stvarnost

  • RUKE VAM DODAJU 10 GODINA: Sastojak iz kuhinje koji briše tamne fleke

  • Ne privlačimo pogrešne partnere - privlačimo sopstveno emotivno stanje

  • Zašto se parovi najviše svađaju pred praznike i 3 rečenice koje smanjuju tenziju

  • MAGIJA ZA 5 MINUTA: Kako da napravite "Otiske Deda Mraza" u hodniku

  • Odloži sve obaveze: 5 simptoma koji ukazuju da ti je ovog vikenda potreban odmor

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Cordon Bleu - POHOVANO BELO MESO u aromatičnim prezlama

Sada nam već prelazi u naviku da vam pripremamo recepte koji su brzi, a izgledaju fenomenalno! Tako je i ovog puta....
Scroll up