Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Ne dozvolite da vas preplave: Praktični saveti kako da se izborite sa negativnim mislima

Recepti

Punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni - brzo i lako

Mi uvek prednost dajemo onim receptima koji će naravno probuditi sva naša čula, ali isto tako i zbog kojh nećemo morati da provedemo čitavu večnost pored šporeta. A danas je na red došlo preukusno slano jelo od tikvica - čijem početku sezone se posebno radujemo, i to u kombinaciji sa kremastim punjenjem od mlevenog mesa. Obećavamo da će vam se dopasti ova kulinarska ideja, i da ćete požuriti da je što pre sprovedete u delo. Ovaj obrok ćete moći da poslužite i kao ručak i kao večeru, i garantovano ćete na sve koje ćete njime poslužiti ostaviti odličan utisak! 

A sada je došlo vreme za detaljne instrukcije u nastavku našeg teksta. smiley Saznajte kako da napravite punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni!

NE PROPUSTITE: Vlaške plašinte (palačinke) - recept

 

Biće vam potrebno:

5 tikvica srednje veličine - duguljastih

Pola kilograma mlevenog junećeg mesa

Pola litre pavlake za kuvanje

200 g trapist sira

1 veća glavica crnog luka

1 čen belog luka

So i biber

Sitno seckani list peršuna

Ulje

 

Uputstvo za pripremu:

Prvo što je potrebno jeste da očistite crn ii beli luk, pa da ga potom što sitnije iseckate. Nemojte mešati crni i beli luk.

Potom stavite u šerpu za dinstanje malo ulja, zagrejte, pa smanjite vatru, i dodajte sitno iseckani crni luk. Sve to dobro izdinstajte dok luk ne dobije staklastu strukturu, dodajte beli luk (njega stavljate kasnije kako ne bi zagoreo), a onda dodajte i meso.

Sve dobor izmešajte, začinite solju i i biberom, pa dinstajte 10ak minuta dok meso ne promeni boju. U izdinstano meso sipajte 250 ml pavlake za kuvanje, dobro promešajte i ostavite na isključenoj ringli još 1 minut. Na kraju je ostalo da u smesu za punjenje ubacite i seckani peršun.

 

Tikvice dobro operite, ali ih nemojte ljuštiti. Presecite na pola uzduž, pa ih pomoću male kašike izdubite sve dok ne uklonite onu mekanu sredinu sa semenkama. 

Potom uzmite veći pleh - jer ćete imati 10 komada punjenih tikvica, pa ih poređajte na papir za pečenje. Ravnomerno rasporedite smesu u tikvice. 

Trapist naribajte, pa ga pospite po napunjenim tikvicama, pa sve to prelijte ostatkom pavlake za kuvanje.

 

Stavite tikvice da se peku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Ostavite ih par minuta da se prohlade i spremne su za posluženje! Predlažemo da ih servirate uz svežu zelenu salatu ili rukolu.

Foto: 2sistersrecipes.com

NE PROPUSTITE: Kremasti kolač sa jagodama - bez pečenja

Možete vi to same!

Naslovna foto: cook.ge

12.07.2020 07:56
 

Ne propustite

  • Letnji brusketi sa kozjim sirom i tikvicama - idealno za vrele dane! (video)

  • Recept za pitu od griza i tikvica

  • Recept za rolnice sa tikvicama - predjelo

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Banana bread sa orasima i kremom - veličanstveni slatkiš za celu porodicu!

  • Koja vrata birate? Odgovor govori mnogo o vašem karakteru

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Mračna strana svakog horoskopskog znaka

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Pet razloga zbog kojih osećamo hroničan umor

  • Ne dozvolite da vas preplave: Praktični saveti kako da se izborite sa negativnim mislima

  • Kako horoskopski znaci najviše vole da troše novac?

  • Outfiti za posao: elegantno, udobno i profesionalno

  • Planiranje obroka: Praktični saveti za uštedu novca i efikasniju ishranu

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Cordon Bleu - POHOVANO BELO MESO u aromatičnim prezlama

Sada nam već prelazi u naviku da vam pripremamo recepte koji su brzi, a izgledaju fenomenalno! Tako je i ovog puta....
Scroll up