Sada nam već prelazi u naviku da vam pripremamo recepte koji su brzi, a izgledaju fenomenalno! Tako je i ovog puta. Mada smo danas uzeli u obzir više faktora. Potrudili smo se da vam olakšamo način pripreme, a i da smanjimo kaloričnu vrednost. Cordon Bleu je nešto što smo do sada imale hrabrosti da naračujemo samo u restoranima. Nije nam bilo svejedno kada je došao red da se i same oprobamo praveći ga. U osnovi ovog recepta je belo meso, punjeno kačkavaljem i šunkom. U originalnoj verziji paketić se prži, ali mi vam danas donosimo unapređenu, bržu i lakšu, pravo iz rerne. Dalje u tekstu pročitajte šta vam je sve potrebno od namirnica
POTREBNI SASTOJCI:
- Dva jednaka filea belog mesa - 2 x po 200gr
- 100gr šunke
- 100gr kačkavalja pogodnog za topljenje
- prezle
- beli luk u prahu
- vlašac
ZA SOS:
- senf
- majonez
- jogurt
- vlašac
UPUTSTVO ZA PRIPREMU:
Idealno bi bilo da još u mesari zamoliš da ti od filea belog mesa naprave dugačku šniclu. Tu scupa na scenu naša teorija da uvek moraš imati dobrog frizera, zubara, i mesara
Na filet složi šunku, a zatim i kačkavalj. Ne zaboravi da posoliš, iz prve ruke, često se dešava.
AROMATIČNE PREZLE
Unapređenje ovog recepta je u svim segmentima Pa čak i u ovom receptu imamo još dodatnih. Evo jednog brzinskog za aromatične prezle koje možeš čuvati u tegli pa koristiti i dalje za pohovanje.
Pomešaj prezle sa malo belog luka u prahu, sitnim parmezanom i vlašcem. Možeš dodati i malo soli i bibera. I voila Veruj nam na izgled mala razlika pravi veliku promenu ukusa kada je poh u pitanju.
SAVIJANJE I POHOVANJE PAKETIĆA
Kada naslažeš sve što je potrebno za paketić, dolazi na red savijanje.Najbolje bi bilo da sve ovo radiš na providnoj foliji, ona će ti pomoći da čvrto stegneš paketić nakon motanja, i sprečiš raspadanje.
Najpre savij ka unutra šire stranice, a zatim savij jednu užu stranu. Tu savijenu stranu namotavaj ka unutra. Umotaj i sa jedne i sa druge strane u foliju, tako da ti se ni sa jedne strane ne otvara, i ubaci u zamrzivač na nekih 10 minuta da se malo stegne.
U jednoj posudi pripremi jaja, u drugoj brašno, i u trećoj aromatične prezle. Paketić valjate prvo u brašno, pa u jaja, pa onda u prezle. Ono što jeste posebno u ovom receptu je što se tako uvaljan paketić ponovo stavlja u jaja i još jednom u prezle.
Zatim obložite papirom za pečenje pleh, kako bi izbegle bezpotrebno ribanje, i stavite da se peče da 180 stepeni, nekih 30 minuta. Najbolje je da štapićem za ražnjić proveravate kada je gotovo.
Za to vreme umutite sos koji će ići uz meso. Nama je omiljena kombinacija senf - majonez - sa malo jogurta i vlašca. Ali klasičan taziki ili tartar sos bi odlično išli uz ovo.
Kao prilog možete dodati blanširani brokoli, pire krompir ili mlade krompiriće.
Ako se oprobate spremajući ovaj recept obavezno nam šaljite fotke
PRIJATNO!
Naslovna foto: relish.com
NAJPOPULARNIJI Komentari