Danas pravimo jednu brzu i laganu tortu sa jagodama, koja se ne peče i sprema se za 15 minuta. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali ovog puta, oduševićete se koliko je lako napraviti tortu koja svojim ukusom ostavlja bez daha. Proleće je zvanično počelo i možete svuda da nabavite sveže jagode. Ne postoji ni jedan razlog da ne isprobate ovu tortu, jer, osim što se ekstremno brzo pravi, zavoleće je i vaši ukućani, na prvi zalogaj!
U nastavku, sledi recept za tortu sa jagodama!
NE PROPUSTITE: Mus sa jagodama - gotov za 15 minuta
Sastojci:
Podloga:
- Mleveni keks - 300 grama
- Pola šolje putera
FIl od jagoda
- 400 gr jagoda
- 400 gr krem sira (Mascarpone ili Sremski sir)
- 150 gr šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 240 ml šlaga
Priprema:
Jagode blendajte ručnim blenderom dok ne postanu glatke. Procedite smesu koju ste dobili, a zatim smesu stavite na srednju vatru. Odbacite sve čvrste gromuljice od jagoda. Ostavite da ključa desetak minuta, a zatim prebacite u posudu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U drigoj posudi pomešajte mleveni keks i puter dok se ne sjedine. Uzmite kalup za torte i lagano oblikujte koru. Smesa treba da bude ravnomerno raspoređena. Stavite je u zamrzivač na desetak minuta, da se stvrdne. U međuvremenu pravimo fil od jagoda. Prvo umutite krem sir, dodajte jagode, šećer i ekstrakt vanile. Na kraju dodajte šlag i mutite nekoliko minuta. Sipajte fil na koru i posle četiri sata, dodajte još jagoda za dekoraciju.
NE PROPUSTITE: Najpopularnija crna torta od Guinness piva
Uživajte u ovoj laganoj prolećnoj torti!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari