Uskoro nam stiže sezona jagoda, a ako ste i vi među onima kojima su jagode jedna od omiljenih voćki, onda ćete sigurno želeti da isprobate ovaj recept. Dugačka je lista poslastica i torti sa jagodama, i brojne smo isprobali, pa je sada došao na red i mus sa jagodama. Ono što je kod ovog recepta fantastično jeste to što je brz i jednostavan, nema dugog i dosadnog stajanja pored šporeta, a miris i ukus jagoda osvajaju na prvi zalogaj.
Kako da napravite mus sa jagodama od svega nekoliko sastojaka, pročitajte u nastavku teksta.
NE PROPUSTITE: Najpopularnija crna torta od Guiness piva
Sastojci:
Pola kafene kašike želatina
Jedna supena kašika vode
230 g jagoda
2 supene kašike šećera
Jedna kafena kašika ceđenog limuna
120 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte vodu i želatin i dobro umutite. Želatin treba da odstoji 5 minuta pre dalje upotebe. Za to vreme u blender stavite jagode isečene na pola, šećer, kao i ceđeni sok limuna. Kada smesa postane ujednačena, sipajte je u manju šerpu pa stavite na ringlu na srednju temperaturu. Mešajte sve vreme i kuvajte jagode tako oko 10 minuta, dok ne promene boju - postanu tamnije. Potom sklonite sa ringle, i dodajte želatin u smesu. Dobro promešajte i ostavite da se ohladi i stvrdne.
Za to vreme umutite slatku pavlaku. Kada se smesa sa jagodama ohladila, pomešajte je sa slatkom pavlakom, pa raspodelite mus po činijicama, ukrasite jagodama, ostavite da se još prohladi u frižideru, i poslužite.
NE PROPUSTITE: Smoothie bowl sa kakaom, malinama i borovnicama
Možete vi to same!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari