Kada nam neko kaže krem brule, odmah pomislimo na taj kremasti i prefinjen dezert, koji je potekao iz francuske kuhinje, i koji rado poručujemo po restoranima i poslastičarnicama kada želimo da osetimo maksimum zadovoljstva po pitanju čula ukusa, ali isto tako se nekako retko ko odlučuje da ekseprimentiše sa njim u svojoj kuhinji. Mnogi misle da je proces pravljenja suviše komplikovan. A zapravo nije, naročito kada imate pravi recept i dobre instrukcije. Zato smo odlučili da sa vama podelimo jednostavan i brz recept za najukusniji Crème brûlée ikad!
Detalji slede u nastavku.
NE PROPUSTITE: Brzo i praktično - 3 preukusna domaća namaza
Potrebni sastojci:
700 ml slatke pavlake
100 g šećera
6 velikih žumanaca
Malo punomasnog mleka
2 kašičice vanilinog ekstrakta
6 supenih kašika šećera
Priprema:
Na srednje niskoj temperaturi krenite da zagrevate pavlaku za kuvanje u koju ste dodali 100 g šećera, uz mešanje, skoro do momenta ključanja. Umutite u jednoj posudi žumanca, kojima ćete dodati kutlaču punomasnog mleka, uz konstantno mešanje.
Potom pomešajte ove dve smese - sa slatkom pavlakom i jajima, pa ih kuvajte na takođe srednje slaboj temperaturi još 2 do 3 minuta. Sklonite sa ringle, pa dodajte vanilin ekstrakt.
Dobijen krem rasporedite u 6 jednakih vatrostalnih činijica, koje ćete potom staviti u dublji pleh za pečenje, a u njega sipati vodu onoliko koliko je potrebno da voda dođe do sredine činijica.
Pleh ubacite u rernu zagrejanu na 150 stepeni, i ostavite krem da se unutra peče oko 35 minuta. Kada se nakon toga sasvim ohladi, po površini svake činije ravnomerno rasporedite po jednu kašiku šećera. Sada je sve što vam je potrebno brener, kojim ćete pažljivo šećer pretvoriti u karamel koricu.
Vaš crème brûlée je gotov, ostalo je samo da uživate u poslastici.
Prijatno.
NE PROPUSTITE: Mirisne rolnice sa cimetom i čokoladom - raj za nepca
Možete vi to same!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari