Ako se imalo razumete u kolače ili ste putovali znate da je kolač Tres Leches (u prevodu ,,tri mleka) jedan od najpopularniji svetskih poslastica. Iako deluje kao običan koh preliven karamelom, garantujemo da je u pitanju nešto daleeeeeeko bolje. Da nam oprosti dobri stari koh, ne bismo da ga vređamo, ali ovo - OVO je nešto zaista posebno! Sočan, sladak, mlečan, karamelast - sve su to atributi koji "tres leches" zasigurno svrstavaju u sam vrh naših omiljenih slatkih zalogaja. I ono što je najbitnije, nije komplikovan za pripremu, mada ako pitate poslastičara našeg današnjeg videa (Jelu) - priprema karamela je pravi mali poduhvat, ali ako pratite detaljna uputstva nema greške!
Za degustiranje ovog kolača ne treba da brinete, jer smo sigurni da će pleh ostati prazan u rekordnom roku! Ivana se svojski potrudila da u što kraćem roku eliminiše što veću količinu kolača, tako da vas molim za jedan spontani aplauz za nju!
Sve što vam je potrebno jesu dobra uputstva, a tu mi stupamo na scenu. Pogledajte video snimak i saznajte kako da napravite fantastični Tres Leches i uživajte u ovom nezamenljivom, svetski poznaom kolaču u toplini svog doma!
Klik na PLAY!
Potrebni sastojci
ZA TESTO:
6 jaja
200 g brašna
200 g griza
200 g šećera
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
ZA PRELIV:
1l slatke pavlake
500 ml meka
150 g mleka u prahu
ZA KARAMEL:
150 g šećera
30 g putera
200 ml pavlake za kuvanje
prsothvat soli
NE PROPUSTITE: Recept za sočni kolač sa čokoladom, jabukama i grizom
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari