Kada pomislimo na nešto slatko pred očima nam zaigra slika čokolade ili nekog čokoladnog dezerta. A još ako je u pitanju nešto kremasto... Mmm, uživanje je potpuno!
U današnjem tekstu vam predstavljamo upravo jedan takav recept. Napomenućemo tri stvari - dve su vam već poznate: čokoladno je, kremasto je, al ono što ne znate i što će vas sigurno motivisati da pročitate tekst do kraja jeste da tu ima i pečenog lešnika, mmmmm!
Da ne dužimo dalje... Pročitajte tekst koji sledi i otkrićete recept za fantastični kremasti mus od čokolade i pečenog lešnika.
Ne propustite i: Za istinske ljubitelje KAFE - MUS od kafe i svežeg voća
Sastojci:
- slatka pavlaka 1l
- jaja 6 komada
- šećer 100g
- čokolada za kuvanje 200g
- konjak 1 dl
- lešnik 100g
Uputstvo za pripremu:
1. Staviti šerpu sa toplom vodom i preko nje staviti činiju u kojoj otopiti ravnomerno čokoladu.
Pročitajte i: Kremasti ,,nutela'' kolač u šolji
2. Odvojiti žumance od belanceta, mikserom umutiti belanca uz dodavanje šećera. Kada su belanca dobro umućena staviti ih u frižider.
3. Slatku pavlaku umutiti, ali voditi računa da se ne premuti. Dodati čokoladu, zatim konjak i umućena belanca. Žumanca takođe ubaciti u mus i sve dobro sjediniti.
4. Rashlađen mus servirati na tanjir i posuti seckanim pečenim lešnikom.
Ukoliko vam se dopao ovaj recept još interesantnih možete pronaći na sajtu ukusnoibrzo.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari